Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kinderen beleven, bewegen en eten in de Dordtse natuur

Donderdag 10 augustus en dinsdag 15 augustus doken bijna 200 Dordtse kinderen de natuur in tijdens twee nieuwe activiteitendagen van Groen doet goed. Speuren, ontdekken, proeven en lekker sporten in het groen zowel in als buiten de stad. Door middel van gratis leuke en leerzame activiteitendagen wil Groen doet goed alle Dordtse kinderen een onvergetelijke natuurervaring meegeven.

Leuk én spannend

Donderdag 10 augustus nam fluisterboot De Sterling de kinderen mee op een Vogeltocht door de Biesbosch. Ook konden de kinderen deelnemen aan een sportieve speurtocht of de wildernis ontdekken tijdens de Ruige Biesbosch Survival. Tussen de middag maakten de deelnemertjes samen een superlekkere en gezonde lunch klaar. Met rode wangen, modderige knieën en vol verhalen kwamen de kinderen weer terug van hun activiteiten. ‘Ik vond het heel leuk maar ook een beetje spannend!’ Allesbehalve saai dus, die natuur!

Dát is lekker!

Dinsdag 15 augustus zocht Groen doet goed de natuur een stukje dichter bij huis op. In het Weizigtpark en op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt werden waterdiertjes gevangen, gespeurd, gesport en op de tast de natuur ontdekt. Ook werd er geproefd van allerlei gezonde hapjes die, tegen de verwachting van een aantal kinderen in, ook nog eens heel lekker bleken te zijn! Ondanks de dikke regendruppels deden de kinderen enthousiast mee aan de verschillende activiteiten en vertelden zij elkaar trots over wat zij meegemaakt hadden.

Zomerschool

Net als vorig jaar vormden dinsdag de activiteiten van Groen doet goed onderdeel van het lesprogramma van de OPOD Zomerschool. De Zomerschool, een initiatief van stichting OPOD, helpt kinderen aan een goede start van het nieuwe schooljaar. In de ochtend werken de kinderen aan het verhogen van de taal- en rekenvaardigheden en ’s middags gaan ze lekker naar buiten. Afgelopen dinsdagmiddag doken de ruim 100 leerlingen dan ook het groen in bij Weizigt.

Spring de herfst in

Ook zin om op avontuur te gaan met Groen doet goed? In de herfstvakantie organiseren we weer een activiteitendag in de Biesbosch. Houd de website en Facebook goed in de gaten voor meer informatie. Alle activiteiten en informatie over het programma is te vinden op www.weizigt.nl/groen-doet-goed<http://www.weizigt.nl/groen-doet-goed> of op www.facebook.com/groendoetgoeddordrecht<http://www.facebook.com/groendoetgoeddordrecht>.

 

 

Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Muzikale ambassadeurs geven workshops

ZWIJNDRECHT – Showband Jong-Holland organiseert zaterdagmiddag workshops in slaginstrumenten, blaasinstrumenten en dans voor geïnteresseerden uit de regio. Iedereen, jong en oud, is welkom om kennis te maken met Jong-Holland. Aanmelden kan via www.jongholland.nl.

Actueel

Politie zoekt nog steeds graffitispuiter

DORDRECHT – De politie in Dordrecht is nog steeds op zoek naar een graffitispuiter. Weken geleden plaatste de politie op haar Facebook-pagina een bijzondere oproep. ‘Wil je op een legale manier jouw graffitikunst tonen? Maak dan een mooi ontwerp over het politiewerk en lever dit in’, aldus de oproep. De winnaar mag zijn ontwerp op een muur van 4 bij 2,7 meter in het politiebureau aan de Overkampweg komen spuiten. De politie laat nu weten de actie tot 1 oktober te verlengen (was 31 augustus). Dit omdat er te weinig goede inzendingen binnen zijn gekomen. ‘De inzendingen waren absolute kunstwerken, echter de jury vond deze niet goed genoeg om onze werkplek op te vrolijken. Heb jij nog een creatief idee, stuur hem dan in’, aldus de oproep. Als tip wordt meegegeven: kleurrijk en rust.

Actueel

Pentagon: ‘Vrouw maakt het relatief goed’

DORDRECHT – In de klimhal van Pentagon is zondag een 24-jarige vrouw gewond geraakt. De vrouw was op het moment van het ongeval ongezekerd aan het klimmen en viel van onbekende hoogte tot op de grond. De vrouw, een vaste klant van Pentagon en een ervaren klimster, was na de val bij kennis en aanspreekbaar. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De exacte toedracht van het ongeval is nog niet bekend. De vrouw was zondag afwisselend aan touwen en aan de klimautomaten in het klimcentrum aan het klimmen. Het lijkt erop dat de vrouw zich heeft vergeten vast te maken. Op het moment van het ongeval waren er geen omstanders in de hal. Op basis van de laatste informatie maakt de vrouw het naar omstandigheden relatief goed. Benadrukt moet worden dat de veiligheid in alle klimhallen van Nederland gewaarborgd is, mits de klimmer zich aan de afgesproken regels en richtlijnen houdt.