Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kinderen beleven, bewegen en eten in de Dordtse natuur

Donderdag 10 augustus en dinsdag 15 augustus doken bijna 200 Dordtse kinderen de natuur in tijdens twee nieuwe activiteitendagen van Groen doet goed. Speuren, ontdekken, proeven en lekker sporten in het groen zowel in als buiten de stad. Door middel van gratis leuke en leerzame activiteitendagen wil Groen doet goed alle Dordtse kinderen een onvergetelijke natuurervaring meegeven.

Leuk én spannend

Donderdag 10 augustus nam fluisterboot De Sterling de kinderen mee op een Vogeltocht door de Biesbosch. Ook konden de kinderen deelnemen aan een sportieve speurtocht of de wildernis ontdekken tijdens de Ruige Biesbosch Survival. Tussen de middag maakten de deelnemertjes samen een superlekkere en gezonde lunch klaar. Met rode wangen, modderige knieën en vol verhalen kwamen de kinderen weer terug van hun activiteiten. ‘Ik vond het heel leuk maar ook een beetje spannend!’ Allesbehalve saai dus, die natuur!

Dát is lekker!

Dinsdag 15 augustus zocht Groen doet goed de natuur een stukje dichter bij huis op. In het Weizigtpark en op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt werden waterdiertjes gevangen, gespeurd, gesport en op de tast de natuur ontdekt. Ook werd er geproefd van allerlei gezonde hapjes die, tegen de verwachting van een aantal kinderen in, ook nog eens heel lekker bleken te zijn! Ondanks de dikke regendruppels deden de kinderen enthousiast mee aan de verschillende activiteiten en vertelden zij elkaar trots over wat zij meegemaakt hadden.

Zomerschool

Net als vorig jaar vormden dinsdag de activiteiten van Groen doet goed onderdeel van het lesprogramma van de OPOD Zomerschool. De Zomerschool, een initiatief van stichting OPOD, helpt kinderen aan een goede start van het nieuwe schooljaar. In de ochtend werken de kinderen aan het verhogen van de taal- en rekenvaardigheden en ’s middags gaan ze lekker naar buiten. Afgelopen dinsdagmiddag doken de ruim 100 leerlingen dan ook het groen in bij Weizigt.

Spring de herfst in

Ook zin om op avontuur te gaan met Groen doet goed? In de herfstvakantie organiseren we weer een activiteitendag in de Biesbosch. Houd de website en Facebook goed in de gaten voor meer informatie. Alle activiteiten en informatie over het programma is te vinden op www.weizigt.nl/groen-doet-goed<http://www.weizigt.nl/groen-doet-goed> of op www.facebook.com/groendoetgoeddordrecht<http://www.facebook.com/groendoetgoeddordrecht>.

 

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

A16 richting Rotterdam tot 12 uur dicht

DORDRECHT – Door een ongeluk vanmorgen vroeg op de A16 bij de Van Brienenoordbrug (hoofdbaan ) …

Cultuur

Duits-Nederlandse expositie

Onder de titel Freundschaften is werk van Nederlandse en Duitse kunstenaars dit weekend te zien aan de Wijnstraat 150.

Actueel

Kakofonieband De Rammen wint Brabants concours

DORDRECHT – De Dordtse Kakofonieband De Rammen schreef zaterdag het Toeterfeest in het Brabantse Langeweg op zijn naam en wist alle beschikbare prijzen (muzikaal, presentatie en algemeen winnaar) in de wacht te slepen. Aan het festival namen achttien bands deel uit het hele land. Zij traden in twee verschillende zalen op onder het toeziend oog van een vakkundige jury.