Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kinderen beleven, bewegen en eten in de Dordtse natuur

Donderdag 10 augustus en dinsdag 15 augustus doken bijna 200 Dordtse kinderen de natuur in tijdens twee nieuwe activiteitendagen van Groen doet goed. Speuren, ontdekken, proeven en lekker sporten in het groen zowel in als buiten de stad. Door middel van gratis leuke en leerzame activiteitendagen wil Groen doet goed alle Dordtse kinderen een onvergetelijke natuurervaring meegeven.

Leuk én spannend

Donderdag 10 augustus nam fluisterboot De Sterling de kinderen mee op een Vogeltocht door de Biesbosch. Ook konden de kinderen deelnemen aan een sportieve speurtocht of de wildernis ontdekken tijdens de Ruige Biesbosch Survival. Tussen de middag maakten de deelnemertjes samen een superlekkere en gezonde lunch klaar. Met rode wangen, modderige knieën en vol verhalen kwamen de kinderen weer terug van hun activiteiten. ‘Ik vond het heel leuk maar ook een beetje spannend!’ Allesbehalve saai dus, die natuur!

Dát is lekker!

Dinsdag 15 augustus zocht Groen doet goed de natuur een stukje dichter bij huis op. In het Weizigtpark en op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt werden waterdiertjes gevangen, gespeurd, gesport en op de tast de natuur ontdekt. Ook werd er geproefd van allerlei gezonde hapjes die, tegen de verwachting van een aantal kinderen in, ook nog eens heel lekker bleken te zijn! Ondanks de dikke regendruppels deden de kinderen enthousiast mee aan de verschillende activiteiten en vertelden zij elkaar trots over wat zij meegemaakt hadden.

Zomerschool

Net als vorig jaar vormden dinsdag de activiteiten van Groen doet goed onderdeel van het lesprogramma van de OPOD Zomerschool. De Zomerschool, een initiatief van stichting OPOD, helpt kinderen aan een goede start van het nieuwe schooljaar. In de ochtend werken de kinderen aan het verhogen van de taal- en rekenvaardigheden en ’s middags gaan ze lekker naar buiten. Afgelopen dinsdagmiddag doken de ruim 100 leerlingen dan ook het groen in bij Weizigt.

Spring de herfst in

Ook zin om op avontuur te gaan met Groen doet goed? In de herfstvakantie organiseren we weer een activiteitendag in de Biesbosch. Houd de website en Facebook goed in de gaten voor meer informatie. Alle activiteiten en informatie over het programma is te vinden op www.weizigt.nl/groen-doet-goed<http://www.weizigt.nl/groen-doet-goed> of op www.facebook.com/groendoetgoeddordrecht<http://www.facebook.com/groendoetgoeddordrecht>.

 

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.