Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Beestachtige leuke herfstvakantie bij Weizigt

Het is herfst! Dat betekent: gekleurde blaadjes, paddenstoelen, spinnen en natuurlijk herfstvakantie. Ook dit najaar heeft Weizigt weer allerlei leuks op de planning staan. Jij komt toch ook?

 Dierenvrienden gezocht

Ben jij een echte dierenvriend? Dan zit je deze herfstvakantie goed bij Weizigt! Op woensdag 23 oktober leren de dierverzorgers van Stadsboerderij Weizigt je precies hoe je de boerderijdieren moet verzorgen. We gaan borstelen, voeren, de stallen schoonmaken en natuurlijk ook lekker knuffelen. Na afloop krijg je een echt certificaat mee naar huis.

Donderdag 24 oktober staat een echt herfstdiertjes op het programma: de spin! De natuurgidsen van IVN Dordrecht vertellen je van alles over dit slimme beestje. Wist jij bijvoorbeeld dat spinnen veel ouder zijn dan dino’s en dat er ook spinnen zijn die tunnels maken? Samen ga je op zoek naar spinnen en hun webben. Na afloop weet jij dat spinnen helemaal niet eng zijn, maar juist heel bijzonder.

Doe mee met Toppie

Ook Toppie Dordrecht organiseert een superleuke activiteitendag in de herfstvakantie, de Toppie Seizoensdag. Op vrijdag 25 oktober kun je meedoen aan allerlei gratis spelletjes, sporten en workshops. Houd www.doemeemettoppie.nl in de gaten voor meer informatie.

Jij viert jouw herfstvakantie toch ook bij Weizigt? Kijk voor alle data, informatie en kosten op www.weizigt.nl of onze Facebookpagina en meld je snel aan via weizigt@dordrecht.nl.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Wiskundekampioen op DevelsteinCollege

ZWIJNDRECHT –¬†Jaarlijks organiseert de VU Amsterdam in samenwerking met de Nederlandse Wiskunde Olympiade en W4Kangoeroe de Junior Wiskunde Olympiade, een landelijke wiskundewedstrijd voor onderbouwleerlingen van havo en vwo. De beste tweehonderd leerlingen van de Kangoeroewedstrijd worden uitgenodigd voor deze wedstrijd.

Politieberichten

Dordtenaar met harddrugs aangehouden

GOES/DORDRECHT – Een 27-jarige Dordtenaar is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in de Anthony Fokkerstraat in Goes op verdenking van drugshandel. De auto waar hij in reed was al vaker gezien bij verdachte transacties die mogelijk met drugshandel te maken hadden. Ook in de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten een verdachte situatie en controleerden de man en auto. Er werden acht verpakkingen met harddrugs aangetroffen die samen met zijn auto en een geldbedrag van ruim 1200 euro in beslag werden genomen. De man werd overgebracht naar een politiebureau.

Actueel

VIDEO: Brand in voormalig pand Leen Bakker

DORDRECHT – In het voormalige pand van Leen Bakker aan de Burgemeester de Raadtsingel brak vanmiddag brand uit in de meterkast. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle.