Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Beestachtige leuke herfstvakantie bij Weizigt

Het is herfst! Dat betekent: gekleurde blaadjes, paddenstoelen, spinnen en natuurlijk herfstvakantie. Ook dit najaar heeft Weizigt weer allerlei leuks op de planning staan. Jij komt toch ook?

 Dierenvrienden gezocht

Ben jij een echte dierenvriend? Dan zit je deze herfstvakantie goed bij Weizigt! Op woensdag 23 oktober leren de dierverzorgers van Stadsboerderij Weizigt je precies hoe je de boerderijdieren moet verzorgen. We gaan borstelen, voeren, de stallen schoonmaken en natuurlijk ook lekker knuffelen. Na afloop krijg je een echt certificaat mee naar huis.

Donderdag 24 oktober staat een echt herfstdiertjes op het programma: de spin! De natuurgidsen van IVN Dordrecht vertellen je van alles over dit slimme beestje. Wist jij bijvoorbeeld dat spinnen veel ouder zijn dan dino’s en dat er ook spinnen zijn die tunnels maken? Samen ga je op zoek naar spinnen en hun webben. Na afloop weet jij dat spinnen helemaal niet eng zijn, maar juist heel bijzonder.

Doe mee met Toppie

Ook Toppie Dordrecht organiseert een superleuke activiteitendag in de herfstvakantie, de Toppie Seizoensdag. Op vrijdag 25 oktober kun je meedoen aan allerlei gratis spelletjes, sporten en workshops. Houd www.doemeemettoppie.nl in de gaten voor meer informatie.

Jij viert jouw herfstvakantie toch ook bij Weizigt? Kijk voor alle data, informatie en kosten op www.weizigt.nl of onze Facebookpagina en meld je snel aan via weizigt@dordrecht.nl.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Groot geldbedrag aangetroffen bij controle in auto

DORDRECHT – Politieagenten van de Landelijke Eenheid Zuidwest hebben vandaag tijdens een controle in het centrum van Dordrecht in een auto ruim € 30.000 euro aan contanten aangetroffen. De agenten zagen een auto rijden met een Roemeens kenteken. Bij controle bleek dat de inzittenden van het voertuig geen goede verklaring konden geven van hun aanwezigheid in het centrum van Dordrecht. ( Foto: Politie )

Cultuur

Hors Normes in The Movies Dordrecht

Hors Normes is de nieuwe film van het regisseursduo, Éric Toledano en Olivier Nakache, makers van Intouchables. De film gaat vandaag in première, onder andere bij The Movies in Dordrecht

Actueel

Lions verzamelen vreemd geld

DORDRECHT – Via een verzamelzuil bij de supermarkten van Plus ’t Lam in Dubbeldam en Bieshof gaan de leden van Lionsclub Dordrecht Host vreemd en oud geld inzamelen voor staaroperaties in derdewereldlanden. Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in een keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamelzuil kan er een zinvolle bestemming aan gegeven worden. De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht. Lionsclub Dordrecht Host, dezelfde club die jaarlijks het kerstgala organiseert in Kunstmin, is één van de vijftig clubs in Nederland die aan de actie deelneemt. Jaarlijks wordt er ruim 100.000 euro bijeengebracht, goed voor ruim 6.000 oogoperaties. Alle Lions zijn vrijwilligers, dus blijft er nooit iets aan de strijkstok hangen.