Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De Stem van Krispijn nr. 3, juni 2020

Struikelstenen in Krispijn

 

In deze uitgave kunt u meer lezen over de volgende onderwerpen: De Groeituinen aan de Patersweg, Hoe gaat het met de Krispijnse horeca?, Opknappertje, Krispijn op stap, en nog veel meer. . . . . Heeft u deze uitgave gemist of wilt u nog eens iets nalezen? Klik dan HIER.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Internationaal gesignaleerde aangehouden in Dordt

Een 38-jarige man is woensdag aangehouden in een woning aan de Diepenbrockweg. De man stond internationaal gesignaleerd in verband inbraken in Hongarije.

Actueel

Nederland verzoekt om Europees verbod op PFAS

DORDRECHT – Nederland wil dat PFAS in Europa verboden wordt. Samen met Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen heeft Nederland hiervoor een officieel verzoek ingediend bij het Europees chemicaliën agentschap (ECHA). Het verbod moet in één keer gaan gelden voor alle schadelijke PFAS stoffen, zo’n 6.000 in totaal. De stoffen waar zorgen om zijn in de regio rondom Chemours, PFOA en GenX, vallen ook onder PFAS. Voor PFOA geldt al een verbod. Het streven is dat het totaalverbod vóór 2025 in gaat.

Actueel

Straat en plantsoen kleuren groen door deelscooters

DORDRECHT – De honderd groene deelscooters van GO Sharing beginnen sinds hun komst begin juni een bekend straatbeeld te worden in de stad. Hoeveel gebruikers er zijn, kan het bedrijf telefonisch niet melden. Wel staan er steeds vaker scooters op stoepen en zelfs in plantsoenen. Bij de ingebruikname van de scooters heeft de gemeente afspraken gemaakt over waar de scooters wel en niet geparkeerd mogen worden. Woordvoerder van de gemeente Jonne van Bochove: “Gebruikers dienen een foto te maken van de geparkeerde scooter, voordat ze zich kunnen afmelden.”