Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Doet jouw organisatie mee met Warmetruiendag?

Vrijdag 2 februari 2018 is het nationale Warmetruiendag. Op deze dag zetten organisaties, scholen, bedrijven en mensen thuis massaal de thermostaat minimaal één graad lager. Zo besparen we met elkaar heel wat energie en verminderen we de uitstoot van CO2. Doet jouw organisatie ook mee?

Als organisatie kun je meedoen met Warmetruiendag omdat het leuk is, of omdat je het belangrijk vindt om energie te besparen. Maar je kunt natuurlijk ook meedoen vanuit een maatschappelijke missie, of om collega’s, klanten en leveranciers te inspireren. Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar gezellig en comfortabel 6% energie – en dus 6% CO2 – per graad.

Zet jouw organisatie de verwarming een graadje lager op Warmetruiendag? Laat het ons uiterlijk 19 januari 2018 weten via een mail naar dordtduurzaam@dordrecht.nl. Dan wordt jij vermeld als deelnemer in een paginagrote advertentie in Dordt Centraal voorafgaand aan Warmetruiendag.

Je kunt ook mee doen aan de fotowedstrijd. Laat via sociale media met de hashtags #warmetruiendag en #dordtduurzaam zien hoe jij je warm houdt. Of mail jouw leukste foto naar: dordtduurzaam@dordrecht.nl. Er valt een mooie prijs te winnen!

Kijk voor meer informatie ook op www.dordtduurzaam.nl

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Tienduizenden handtekeningen onder oproep ‘Stop PFAS’

DORDRECHT – Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering in het Stadhuis nam wethouder Tanja de Jonge (Duurzaamheid, Klimaat, Energie & Milieu) ruim 30.000 handtekeningen in ontvangst tegen de productie en verspreiding van PFAS. Ze werden overhandigd door een delegatie onder leiding van Joop Keesmaat, voorzitter van de stichting Stop PFAS Stop Chemours. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Rennen voor Stichting voor Sara

DORDRECHT – Een deel van de opbrengst van de Zoomer Wantijrun op woensdagavond 26 juni komt ten goede aan een lokaal goed doel: Stichting voor Sara.

Actueel

Magie op De Sterrekijker

DORDRECHT – Basisschool De Sterrekijker in Sterrenburg bestaat vijftig jaar. Dat wordt een week lang gevierd met allerlei activiteiten. Met de leerlingen, maar ook de ouders en verzorgers zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken en mee te feesten. De aftrap op de school, onderdeel van H3O en inmiddels uitgebreid met peuteropvang en buitenschoolse opvang tot IKC De Sterrekijker, was maandagochtend spectaculair. En magisch. Na een vrolijke, muzikale optocht door de wijk met de fanfare OKK werd er op het schoolplein aan de Boogschutter getoost met kinderchampagne. Daarna was het tijd voor magisch spektakel met niemand minder dan de Super Magic Show van Steven en Jamie Kazan. (Foto’s: Stolk Fotografie)