Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Geboortegolf bij Weizigt

Dinsdag 12 maart, begin van de middag, is dwerggeit Abby op Stadsboerderij Weizigt bevallen van drie gezonde geitenlammetjes, 2 jongens (bokjes) en 1 meisje (sikje). Later die middag beviel dwerggeit Kristie ook van 2 gezonde lammetjes, 1 bokje en 1 sikje!

 Afgelopen maandag werd de eerste geboorte van het jaar al gevierd met de geboorte van een Ouessant-lammetje, maar met de geboorte van de drie geitjes van Abby en de twee geitjes van Kristie is de geboortegolf een feit. En er zijn nog meer dieren op de Stadsboerderij in blijde verwachting!

Bijzonder is dat dwerggeiten meestal 2 lammetjes krijgen. Dwerggeiten hebben namelijk ook maar 2 spenen. De drieling moet dus delen en in de regel gaat dit altijd goed. Ze drinken om beurten bij hun moeder.

Abby, Kristie en hun lammetjes verblijven in de stallen van de Stadsboerderij en gaan, als het weer wat beter wordt, lekker naar buiten.

Vanaf woensdag is iedereen van harte welkom om onze Abby, Kristie en hun lammetjes te komen bewonderen en een lekker beschuitje met muisjes te eten. De Stadsboerderij is elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.

 

Nieuws van dordtcentraal.

112-nieuws

Aanrijding met fatbike

DORDRECHT – Op Spuiboulevard, ter hoogte van de Hellingen vond vrijdagavond rond kwart over zeven een ongeval plaats met een fatbike. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Er is iemand met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de fatbike meegenomen voor verder onderzoek.

Actueel

Mee met ov voor kinderen CrabbehofKraam

Om kinderen van minima bekend te maken met het openbaar vervoer, is er een dagje uit met de trein georganiseerd. Reizigersoverleg regio Dordrecht is, samen met De CrabbehofKraam uit Crabbehof, met een groot aantal kinderen naar het Spoorwegmuseum geweest.

112-nieuws

Bestelbus bijna in vlammen op

Auto brandt uit

Een bestelbus van De Ruiter Catering is bijna helemaal in vlammen opgegaan. De brand brak donderdagnacht uit op de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht, ter hoogte van het Bastion Hotel.