Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Home-Start geeft prentenboeken cadeau

Humanitas Home-start doet mee aan de landelijke actie “geef een boek cadeau”.
De vrijwilligers van Home-Start namen deze week allemaal het prentenboek “Kikker is kikker” van Max Veldhuijs mee naar de Home-Start gezinnen in Dordrecht. De vrijwilligers lazen voor aan de kinderen in de gezinnen en gaven het boek cadeau .
Voor de vrijwilligers is het altijd weer een feestje om te mogen voorlezen aan de kinderen. Kinderen reageren onbevangen en zeer enthousiast op de boeken. Ze lachten hartelijk om de dwaze poging van kikker om te kunnen vliegen, vonden het erg verdrietig dat kikker moest huilen toen het niet lukte en blij dat hij uiteindelijk toch gelukkig werd en ontdekte dat hij een mooie groene kikker is.
De kinderen genoten intens van het verhaal en het voorgelezen worden. Dat ze het boek mogen houden is een mooi extra cadeautje.
De vrijwilligers van Home-Start kwamen ook met enthousiaste verhalen terug. “De meisjes moesten erg lachen om kikker met zijn lakenvleugels “vertelde vrijwilligster Anneke.

Wilt u ook gezinnen met jonge kinderen helpen met een luisterend oor, praktische hulp en zo af en toe voorlezen? We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Neem contact op met Geja Platerink, coördinator Home-Start Dordrecht , tel. 06-20499942

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Dj’s draaien voor jarige Iris

PAPENDRECHT – Wat gisteren een groot feest had moeten worden voor de 16-jarige Iris, werd abrupt door het coronavirus verstoord. Ze wilde namelijk een sweet sixteen party. Om haar toch in het zonnetje te zetten en haar te verrassen had haar moeder een verrassingsfeest geregeld. De vriendelijkste dj’s kwamen met saxofoon, rookmachines en gezellige muziek langs om haar te feliciteren en letterlijk in het zonnetje te zetten. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Bende op strandjes langs Nieuwe Merwede

DORDRECHT – Een bezorgde lezer stuurde deze foto’s, gemaakt op één van de strandjes langs de Nieuwe Merwede. ‘Met het schitterende weer en momenteel weinig te doen overstromen de Dordtse strandjes met bezoekers’, schrijft zij. ‘Het is in privilege om te genieten van deze mooie natuur. Maar hier zit een keerzijde aan. Helaas wordt de gemaakte rommel niet meer opgeruimd, waardoor deze mooie natuur vervuild wordt. Kapotte bierflesjes, blikjes, plastic flesjes, noem het maar op. Dit alles komt terecht in de Nieuwe Merwede met als gevolg nog meer vervuiling. Dus, laten wij met elkaar ons steentje bijdragen voor een schone toekomst!’

Actueel

Lezersfoto’s

DORDRECHT – Rik Vermeer ging donderdagavond op stap met zijn drone. Hij kwam terug met deze prachtige beelden van het Drierivierenpunt, Stadswerven en de Prins Clausbrug in aanbouw. Ook mooie foto’s gemaakt? Stuur ze naar redactie@dordtcentraal.nl.