Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Julianakerk – vioolconcert Sietze de Vries en Alisa van Dijk in Julianakerk Dordrecht

12,5 jaar Edskesorgel: Feestelijk orgel- en vioolconcert Sietze de Vries en Alisa van Dijk in Julianakerk Dordrecht

Op zaterdagmiddag 16 februari 2019 a.s. hoopt de Groningse organist Sietze de Vries een orgelconcert te verzorgen in de Julianakerk te Dordrecht. Ook Alisa van Dijk zal deze middag een bijdrage leveren met haar vioolspel. De Vries zal het fraaie in 2006 gebouwde Edskes-orgel bespelen. Het is inmiddels 12,5 jaar geleden dat het orgel opgeleverd is. We willen hier tijdens het concert aandacht aan geven en het concert een extra feestelijk tintje geven. Het belooft dus een bijzonder concert te worden met barokke literatuurwerken en improvisaties.

Het concert begint om 16:00 uur en is gratis toegankelijk, wel wordt er een collecte gehouden. Na afloop is er gelegenheid iets te drinken in de hal van de kerk en cd’s van de organist aan te schaffen. Iedereen is hartelijk welkom. De kerk vindt u aan de Mauritsweg 286. De kerk ligt op loopafstand van het station en in de buurt van de kerk kan gratis worden geparkeerd.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

VIDEO: Knalrood fietspad

DORDRECHT – Vorige week was het fietspad langs de Laan der Verenigde tijdelijk afgesloten ter hoogte van Ames. Dat gebeurde omdat het een lage rode verf kreeg. In eerste instantie zag dat er wel heel erg rood uit. Inmiddels is er een laagje split op aangebracht, waardoor het niet meer pijn aan de ogen doet.

112-nieuws

Bloemen en foto op plek fatale steekpartij

DORDRECHT – Op de plek in de Wijnstraat waar in de nacht van zaterdag op zondag …

Actueel

Bob Ross-methode nog altijd populair

ZWIJNDRECHT – De in Dordrecht geboren Sylvia Kuiters woonde in haar tienertijd een aantal jaren met haar ouders in het Amerikaanse Nashville, Tennessee, waar ze haar liefde voor schilderen ontwikkelde tijdens Art Classes op school. Terug in Nederland, en nu vanuit haar huis in Zwijndrecht, geeft Sylvia schilderlessen volgens de methode van de legendarische Bob Ross.