Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kinderen beleven, bewegen en eten in de Dordtse natuur

Donderdag 10 augustus en dinsdag 15 augustus doken bijna 200 Dordtse kinderen de natuur in tijdens twee nieuwe activiteitendagen van Groen doet goed. Speuren, ontdekken, proeven en lekker sporten in het groen zowel in als buiten de stad. Door middel van gratis leuke en leerzame activiteitendagen wil Groen doet goed alle Dordtse kinderen een onvergetelijke natuurervaring meegeven.

Leuk én spannend

Donderdag 10 augustus nam fluisterboot De Sterling de kinderen mee op een Vogeltocht door de Biesbosch. Ook konden de kinderen deelnemen aan een sportieve speurtocht of de wildernis ontdekken tijdens de Ruige Biesbosch Survival. Tussen de middag maakten de deelnemertjes samen een superlekkere en gezonde lunch klaar. Met rode wangen, modderige knieën en vol verhalen kwamen de kinderen weer terug van hun activiteiten. ‘Ik vond het heel leuk maar ook een beetje spannend!’ Allesbehalve saai dus, die natuur!

Dát is lekker!

Dinsdag 15 augustus zocht Groen doet goed de natuur een stukje dichter bij huis op. In het Weizigtpark en op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt werden waterdiertjes gevangen, gespeurd, gesport en op de tast de natuur ontdekt. Ook werd er geproefd van allerlei gezonde hapjes die, tegen de verwachting van een aantal kinderen in, ook nog eens heel lekker bleken te zijn! Ondanks de dikke regendruppels deden de kinderen enthousiast mee aan de verschillende activiteiten en vertelden zij elkaar trots over wat zij meegemaakt hadden.

Zomerschool

Net als vorig jaar vormden dinsdag de activiteiten van Groen doet goed onderdeel van het lesprogramma van de OPOD Zomerschool. De Zomerschool, een initiatief van stichting OPOD, helpt kinderen aan een goede start van het nieuwe schooljaar. In de ochtend werken de kinderen aan het verhogen van de taal- en rekenvaardigheden en ‘s middags gaan ze lekker naar buiten. Afgelopen dinsdagmiddag doken de ruim 100 leerlingen dan ook het groen in bij Weizigt.

Spring de herfst in

Ook zin om op avontuur te gaan met Groen doet goed? In de herfstvakantie organiseren we weer een activiteitendag in de Biesbosch. Houd de website en Facebook goed in de gaten voor meer informatie. Alle activiteiten en informatie over het programma is te vinden op www.weizigt.nl/groen-doet-goed<http://www.weizigt.nl/groen-doet-goed> of op www.facebook.com/groendoetgoeddordrecht<http://www.facebook.com/groendoetgoeddordrecht>.

 

 

Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Muziek uit de vier windstreken van Anatolië

DORDRECHT – ToBe cursisten Saz en het Koor Anatolische Volksmuziek treden vrijdag 22 juni samen op met een orkest van gastmuzikanten. Kaartjes voor de avond vol Anatolische volksmuziek in het Energiehuis bedragen 3,50 euro per stuk en zijn online te bestellen via www.tobe.nl/agenda of te koop aan de kassa van het Energiehuis. Het concert begint om 20.30 uur en iedereen is van harte welkom.

Actueel

Nieuwe overkapping Total-tankstation

DORDRECHT – De overkapping van het tankstation van Total aan de S.M. Hugo van Gijnweg wordt vervangen. Naar aanleiding van het instorten van een soortgelijke overkapping van een tankstation bij Goes in april heeft de oliemaatschappij onderzocht in welke plaatsen maatregelen genomen moeten worden. Dat bleek onder meer in Dordrecht het geval. Het is nog niet bekend wanneer de verbetering van de constructie wordt uitgevoerd. De instorting van het Zeeuwse tankstation, waarbij overigens geen gewonden vielen, bleek veroorzaakt door een combinatie van factoren. Ouderdom, vocht en zwakke lijm deden de overkapping bezwijken, bleek uit onderzoek.

Actueel

De Meridiaan verzamelt meeste ‘E-waste’

DORDRECHT – Tien basisscholen in de Drechtsteden zamelden in vier weken zoveel mogelijk klein elektronisch afval in. Op basisschool De Meridiaan in Sterrenburg waren de leerlingen het fanatiekst. De school haalde bijna 5.000 apparaten op en is daarmee de grote winnaar van de E-waste Race. De Meridiaan kreeg van wethouder Rik van der Linden de hoofdprijs overhandigd: een geheel verzorgde schoolreis naar NEMO in Amsterdam. Op plek 2 en 3 eindigden Het Kristal (Zuilenburg) en I.B.S. Ikra met respectievelijk 2.643 en 1.203 apparaten. Een geheel Dordts podium dus. In totaal zamelden alle scholen in deze regio maar liefst 12.334 apparaten in. De E-waste Race draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald.