Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kom Pasen vieren bij Weizigt

Op Tweede Paasdag, maandag 22 april, staat Weizigt helemaal in het teken van Pasen!

Zoals ieder jaar staan er weer allerlei feestelijke activiteiten op het programma. Kom knutselen, zoek en versier eieren, knuffel met de kuikens en laat je schminken. Jij viert Pasen toch ook bij Weizigt?

 Speuren en kleuren

Ben jij een echte speurneus? In de Tuinen van Weizigt liggen overal eieren verstopt. Weet jij ze te vinden? Als je 5 eieren gevonden hebt, kun je deze inwisselen voor een echt ei dat je mag schilderen, versieren en mee naar huis mag nemen. Er zijn vijf zoekrondes van elk een half uur. De eerste ronde start om 10.30 uur, de laatste om 12.30 uur.

Naast speuren naar eieren kan er dit jaar ook weer geknutseld worden. Knip, plak en versier je eigen paashaasoren of ga aan de slag met een van de vrolijke kleurplaten. Uiteraard kun je je ook weer laten schminken en je om laten toveren tot een echte paashaas. Op de Stadsboerderij wacht een springkussen waar je je naar hartenlust uit kunt leven en natuurlijk ook naar de dieren kunt gaan kijken. Gelukkig is het dit jaar weer mogelijk om daar ook te knuffelen met de lieve kuikentjes.

Alle activiteiten starten om 10.00 uur en zijn om 14.00 uur afgelopen.

Koop nu je kaartje!

Kaartjes voor de paasactiviteiten zijn te koop vanaf zaterdag 23 maart in het Informatiepunt op de Stadsboerderij en kosten €3,50 per stuk. Het Informatiepunt is geopend op woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Op Tweede Paasdag zijn de kaartjes, indien er nog kaartjes over zijn, te koop bij de balie van het Koetshuis. Kaartjes kunnen niet gereserveerd worden. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Duurzaamheidscentrum Weizigt via (078) 770 8200.

 

Foto: Jeroen Niemeijer

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Frisse duik van een uurtje

PAPENDRECHT – Het binnen- en buitenbad van Sportcentrum Papendrecht zijn sinds donderdag weer open voor een beperkte doelgroep: kinderen van 8 tot en met 12 jaar met minimaal een A-diploma. Zij zijn in aparte tijdblokken, met maximaal 125 kinderen tegelijk, welkom voor een verfrissende duik van een uurtje. Daar wordt dit zonnige Pinksterweekend dankbaar gebruik van gemaakt. Reserveren via tel. 078-3038900 is noodzakelijk. Op www.sportpapendrecht.nl is meer info te vinden.

Actueel

Dj’s draaien voor jarige Iris

PAPENDRECHT – Wat gisteren een groot feest had moeten worden voor de 16-jarige Iris, werd abrupt door het coronavirus verstoord. Ze wilde namelijk een sweet sixteen party. Om haar toch in het zonnetje te zetten en haar te verrassen had haar moeder een verrassingsfeest geregeld. De vriendelijkste dj’s kwamen met saxofoon, rookmachines en gezellige muziek langs om haar te feliciteren en letterlijk in het zonnetje te zetten. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Bende op strandjes langs Nieuwe Merwede

DORDRECHT – Een bezorgde lezer stuurde deze foto’s, gemaakt op één van de strandjes langs de Nieuwe Merwede. ‘Met het schitterende weer en momenteel weinig te doen overstromen de Dordtse strandjes met bezoekers’, schrijft zij. ‘Het is in privilege om te genieten van deze mooie natuur. Maar hier zit een keerzijde aan. Helaas wordt de gemaakte rommel niet meer opgeruimd, waardoor deze mooie natuur vervuild wordt. Kapotte bierflesjes, blikjes, plastic flesjes, noem het maar op. Dit alles komt terecht in de Nieuwe Merwede met als gevolg nog meer vervuiling. Dus, laten wij met elkaar ons steentje bijdragen voor een schone toekomst!’