Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kraampje huren voor op de Oranjemarkt Koningsdag

Heb je oude spullen die niet meer worden gebruikt en maar op zolder blijven liggen? Dan kan je deze verkopen op de Oranjemarkt tijdens Koningsdag op 27 april. Aanstaand weekend kan je alvast een kraampje reserveren. Wat voor jou misschien oude meuk is, is voor de ander een lot uit de loterij!

Kraampjes
Het verkopen van oude spullen tijdens Koningsdag is erg populair. Er zijn allerlei verschillende soorten kraampjes, waar spullen zoals kleding en meubels worden verkocht. De kraampjes staan verspreid door de hele binnenstad van Dordrecht. Je kan ook je spullen verkopen zonder kraampje. Maar je moet er dan wel vroeg bijzijn om een vrije plek te kunnen vinden.

Meer info 
Op zaterdag 26 januari, van 10:00 tot 13:00 wordt de kraamuitgifte georganiseerd. Je kan voor de inschrijving voor deelname terecht bij Intree (VVV kantoor) aan de Spuiboulevard 99. De kosten voor een kraam op Koningsdag zijn €44,-. Kijk voor meer informatie op de website van gemeente Dordrecht

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Veel te doen en beleven op Zomerfeest in Wielwijk

DORDRECHT – Een dag waarop bewoners elkaar ontmoeten, nieuwe mensen én organisaties in hun buurt ontdekken, genieten van muziekoptredens, eten en drinken en ook nog workshops kunnen doen? Dat is Zomerfeest Wielwijk op zaterdag 29 juni. Dan is jong en oud welkom van 12.00 tot 17.00 uur op dit familiefestival in het Wielwijkpark.

Cultuur

Films in de Tuin

DORDRECHT – Dit is hem geworden. De winnaar van de posterwedstrijd van De Witt x Dordrechts Museum voor Film in De Tuin. De jury koos voor het ontwerp van Daphne Anker. ‘Het is een sprekende, vrolijke, en kleurrijke poster die een herkenbaar en pakkend element bevat die we voor deze editie zullen gebruiken.’ De data van de filmvertoningen in de Kloostertuin zijn 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30, en 31 augustus. Heel binnenkort wordt het programma bekend gemaakt en start de kaartverkoop! Houd de socials en podiumpagina in de gaten via www.dewittdordrecht.nl/podium.

Actueel

De basis ligt

DORDRECHT – Na een wat haperende opstartfase door onverwachte ‘bodemvondsten’ wordt er nu weer volop gebouwd aan het Dordthuis, het toekomstige onderkomen van onder meer de gemeentelijke organisatie, de VVV en de bibliotheek. Door de tegenvallers in de beginfase is het opleveringsmoment iets opgeschoven: van zomer 2025 naar het najaar van 2025. (Foto’s: Stolk Fotografie)