Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Doe mee met Toppie Festival in stadsboerderij Weizigt

Bewegen, spelen, natuur, muziek en ontmoeting!

Op woensdag 11 juli 2018 kunnen ouders met kinderen van 1,5 tot 4 jaar gratis deelnemen aan het eerste Toppie festival. Iedereen is welkom om tussen 9:00 en 11:00 uur een kijkje te komen nemen en mee te doen met allerlei (ouder-kind)activiteiten op gebied van bewegen, spelen, muziek en natuur. Het festival vindt plaats bij stadsboerderij Weizigt.

Programma

Het Toppie programma richt zich op kinderen t/m 12 jaar en hun ouders. In Dordrecht West zijn de afgelopen weken diverse  ouder-kindactiviteiten voor peuters georganiseerd binnen de thema’s spelen, bewegen, natuur en muziek. In een activiteitenreeks werden tips en suggesties gegeven hoe ouders samen met hun kinderen plezier kunnen beleven aan bewegen, spelen, muziek en de natuur. Ook werd aangegeven hoe belangrijk het is voor hun ontwikkeling!

Het Toppie festival, dat open staat voor alle (groot)ouders met kinderen in de leeftijdscategorie 1,5 tot 4 jaar, staat in het teken van ontmoeting. Ontmoeting tussen kinderen, ouders en professionals in de wijken. Zo kan er ook kennis gemaakt worden met een of meer ouder-kindcoaches en zullen Careyn en de GGD Zuid Holland Zuid aanwezig zijn. Daarnaast zijn er leuke activiteiten binnen de thema’s terug te vinden.

Samenwerking

In opdracht van de gemeente Dordrecht is Stichting Hattrick aan de slag gegaan met het programma Toppie Dordrecht. De stichting werkt hierbij samen met verschillende partners: Duurzaamheidscentrum Weizigt, het Servicecentrum Onderwijs & Cultuur, kennisteam Sport, GGD Zuid Holland Zuid en speelotheek Pip & Zo. Ook de samenwerking met scholen en andere organisaties in de stad wordt gezocht. Met elkaar hebben zij een groot netwerk in Dordrecht en omgeving.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over Toppie Dordrecht? Neem dan een kijkje op de website www.doemeemettoppie.nl of bezoek de facebookpagina Doe Mee Met Toppie

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Gezocht : Eigenaar van aanhangwagen

ZWIJNDRECHT – De gemeente Zwijndrecht is op zoek naar de eigenaar eigenaar van een aanhangwagen die geparkeerd staat op parkeerdek Eemstein. De aanhangwangen is nu als ‘wees’ aangemerkt en gestickerd. Als de eigenaar zich niet meldt verwijderen wij de aanhangwagen. Bent u de eigenaar van deze aanhangwagen? Meld u dan bij het Wijkbureau via wijkbureau@zwijndrecht.nl of via tel. 078 770 3705.

Actueel

Nationaal Hitteplan geactiveerd

DORDRECHT – Omdat de komende week het warme weer aanhoudt, heeft het RIVM vanmorgen het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Vooral kwetsbare mensen, ouderen, mensen met overgewicht, chronisch zieken en mensen in het verzorgingshuis moeten extra goed opletten. Deze groepen mensen kunnen last hebben van het aanhoudend warme weer. Mensen moeten daarom aandacht geven aan anderen in hun omgeving die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen.

Actueel

VIDEO: Schilderen op het Groothoofd

DORDRECHT – Iedere zondag in de zomervakantie op het Groothoofd: het evenement Kunsthoofd. Zie kunstenaars aan het werk, stel vragen of maak een gezellig praatje.