Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Doe mee met Toppie Festival in stadsboerderij Weizigt

Bewegen, spelen, natuur, muziek en ontmoeting!

Op woensdag 11 juli 2018 kunnen ouders met kinderen van 1,5 tot 4 jaar gratis deelnemen aan het eerste Toppie festival. Iedereen is welkom om tussen 9:00 en 11:00 uur een kijkje te komen nemen en mee te doen met allerlei (ouder-kind)activiteiten op gebied van bewegen, spelen, muziek en natuur. Het festival vindt plaats bij stadsboerderij Weizigt.

Programma

Het Toppie programma richt zich op kinderen t/m 12 jaar en hun ouders. In Dordrecht West zijn de afgelopen weken diverse  ouder-kindactiviteiten voor peuters georganiseerd binnen de thema’s spelen, bewegen, natuur en muziek. In een activiteitenreeks werden tips en suggesties gegeven hoe ouders samen met hun kinderen plezier kunnen beleven aan bewegen, spelen, muziek en de natuur. Ook werd aangegeven hoe belangrijk het is voor hun ontwikkeling!

Het Toppie festival, dat open staat voor alle (groot)ouders met kinderen in de leeftijdscategorie 1,5 tot 4 jaar, staat in het teken van ontmoeting. Ontmoeting tussen kinderen, ouders en professionals in de wijken. Zo kan er ook kennis gemaakt worden met een of meer ouder-kindcoaches en zullen Careyn en de GGD Zuid Holland Zuid aanwezig zijn. Daarnaast zijn er leuke activiteiten binnen de thema’s terug te vinden.

Samenwerking

In opdracht van de gemeente Dordrecht is Stichting Hattrick aan de slag gegaan met het programma Toppie Dordrecht. De stichting werkt hierbij samen met verschillende partners: Duurzaamheidscentrum Weizigt, het Servicecentrum Onderwijs & Cultuur, kennisteam Sport, GGD Zuid Holland Zuid en speelotheek Pip & Zo. Ook de samenwerking met scholen en andere organisaties in de stad wordt gezocht. Met elkaar hebben zij een groot netwerk in Dordrecht en omgeving.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over Toppie Dordrecht? Neem dan een kijkje op de website www.doemeemettoppie.nl of bezoek de facebookpagina Doe Mee Met Toppie

Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Creatievelingen verenigen zich

DORDRECHT – Verschillende Dordtse culturele stichtingen en groeperingen (DOCK, DordtTalk, DOOR, IMD) hebben zich verenigd in één platform: ‘Ik Maak Dordrecht’. Op vrijdag 1 maart houden ze hun eerste Dordtse Makers Borrel bij DOOR op de Spuiboulevard 220. De bedoeling is dat dat voortaan iedere eerste vrijdag van de maand gaat gebeuren.

Cultuur

Filmpanel ervaart ‘ultieme ULTRA-filmbeleving’

DORDRECHT – Wekelijks een recensie van de nieuwste filmrelease(s). Bioscoop Kinepolis maakt het mogelijk door het Dordt Centraal Filmpanel uit te nodigen voor de (voor)premières. Niet elke film wordt uitgebracht in het Laser ULTRA- format, maar de grote titels die visueel en qua geluid extra willen imponeren wel. Recente Laser ULTRA-hits zijn Bohemian Rhapsody, Aquaman en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Een nog intensere filmbeleving dankzij de installatie van de beste 4K Barco-laserprojector die voor een megascherp beeldkwaliteit zorgt. In combinatie met het Dolby Atmos-geluid moet het tot de meest ultieme filmbeleving ooit leiden, aldus Kinepolis. Alita: Battle Angel is de eerste film die in de zogenaamde Laser ULTRA zaal van de bioscoop draait. Het filmpanel gaat graag in op de uitnodiging de première van deze nieuwe spectaculaire sciencefictionfilm bij te wonen. Hoe dat uitpakte?

Actueel

Kaartverkoop Matthäus Passion Wilhelminakerk gestart

DORDRECHT – Dordtissimo presenteert zaterdag 2 maart de Matthäus Passion in de Wilhelminakerk aan de Blekersdijk 41. De kaartverkoop in inmiddels van start gegaan.