Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Doe mee met Toppie Festival in stadsboerderij Weizigt

Bewegen, spelen, natuur, muziek en ontmoeting!

Op woensdag 11 juli 2018 kunnen ouders met kinderen van 1,5 tot 4 jaar gratis deelnemen aan het eerste Toppie festival. Iedereen is welkom om tussen 9:00 en 11:00 uur een kijkje te komen nemen en mee te doen met allerlei (ouder-kind)activiteiten op gebied van bewegen, spelen, muziek en natuur. Het festival vindt plaats bij stadsboerderij Weizigt.

Programma

Het Toppie programma richt zich op kinderen t/m 12 jaar en hun ouders. In Dordrecht West zijn de afgelopen weken diverse  ouder-kindactiviteiten voor peuters georganiseerd binnen de thema’s spelen, bewegen, natuur en muziek. In een activiteitenreeks werden tips en suggesties gegeven hoe ouders samen met hun kinderen plezier kunnen beleven aan bewegen, spelen, muziek en de natuur. Ook werd aangegeven hoe belangrijk het is voor hun ontwikkeling!

Het Toppie festival, dat open staat voor alle (groot)ouders met kinderen in de leeftijdscategorie 1,5 tot 4 jaar, staat in het teken van ontmoeting. Ontmoeting tussen kinderen, ouders en professionals in de wijken. Zo kan er ook kennis gemaakt worden met een of meer ouder-kindcoaches en zullen Careyn en de GGD Zuid Holland Zuid aanwezig zijn. Daarnaast zijn er leuke activiteiten binnen de thema’s terug te vinden.

Samenwerking

In opdracht van de gemeente Dordrecht is Stichting Hattrick aan de slag gegaan met het programma Toppie Dordrecht. De stichting werkt hierbij samen met verschillende partners: Duurzaamheidscentrum Weizigt, het Servicecentrum Onderwijs & Cultuur, kennisteam Sport, GGD Zuid Holland Zuid en speelotheek Pip & Zo. Ook de samenwerking met scholen en andere organisaties in de stad wordt gezocht. Met elkaar hebben zij een groot netwerk in Dordrecht en omgeving.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over Toppie Dordrecht? Neem dan een kijkje op de website www.doemeemettoppie.nl of bezoek de facebookpagina Doe Mee Met Toppie

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

VIDEO : opening vernieuwde Plus ’t Lam

DORDRECHT – De plattegronden lagen klaar, want niets staat meer op dezelfde plek. Vanmorgen om 09.00 uur werd Plus ’t Lam feestelijk geopend voor alle klanten. Zij waren in groten getale naar het openingsfeest gekomen. Ze zijn blij dat hun vertrouwde supermarkt de deuren weer opent. Eigenaar Pel ’t Lam is sprakeloos door de grote opkomst. Zijn droom is uitgekomen. Plus ’t Lam aan het Damplein is maar liefst anderhalf keer zo groot. Met name voor vers- en kant-en-klaarprodcuten is meer ruimte gecreëerd.

Actueel

Voetbalwedstrijd voor Kika

DORDRECHT – Spelers van FC Dordrecht bezochten dinsdag 18 september een aantal scholen van Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD). Op 26 september zijn de overige locaties aan de beurt en worden de leerlingen enthousiast gemaakt voor de wedstrijd tussen FC Dordrecht en Jong AZ die een mooi bedrag voor stichting Kika moet opleveren.

Actueel

Stunten met kunst in Galerie De Compagnie

DORDRECHT – Ruimte is het mooiste meubel. Een mooie, maar aparte benadering. Helemaal als ze afkomstig is van een fervent verzamelaar als Albert Kuster. Zijn verzameling staat nu te koop in De Compagnie, de galerie waar hij samen met eigenaar Victor Deconinck zo’n 150 exposities hield. Na 25 jaar valt het doek. Het pand is verkocht. Deconinck gaat verhuizen. Wat deze laatste weken nog rest zijn emoties, een verhuizing en een eindsprint om de laatste inboedel van de hand te doen. Verzamelaars en ‘mooie dingen’-liefhebbers kunnen nog een kleine twee weken hun slag slaan.