Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Doe mee met Toppie Festival in stadsboerderij Weizigt

Bewegen, spelen, natuur, muziek en ontmoeting!

Op woensdag 11 juli 2018 kunnen ouders met kinderen van 1,5 tot 4 jaar gratis deelnemen aan het eerste Toppie festival. Iedereen is welkom om tussen 9:00 en 11:00 uur een kijkje te komen nemen en mee te doen met allerlei (ouder-kind)activiteiten op gebied van bewegen, spelen, muziek en natuur. Het festival vindt plaats bij stadsboerderij Weizigt.

Programma

Het Toppie programma richt zich op kinderen t/m 12 jaar en hun ouders. In Dordrecht West zijn de afgelopen weken diverse  ouder-kindactiviteiten voor peuters georganiseerd binnen de thema’s spelen, bewegen, natuur en muziek. In een activiteitenreeks werden tips en suggesties gegeven hoe ouders samen met hun kinderen plezier kunnen beleven aan bewegen, spelen, muziek en de natuur. Ook werd aangegeven hoe belangrijk het is voor hun ontwikkeling!

Het Toppie festival, dat open staat voor alle (groot)ouders met kinderen in de leeftijdscategorie 1,5 tot 4 jaar, staat in het teken van ontmoeting. Ontmoeting tussen kinderen, ouders en professionals in de wijken. Zo kan er ook kennis gemaakt worden met een of meer ouder-kindcoaches en zullen Careyn en de GGD Zuid Holland Zuid aanwezig zijn. Daarnaast zijn er leuke activiteiten binnen de thema’s terug te vinden.

Samenwerking

In opdracht van de gemeente Dordrecht is Stichting Hattrick aan de slag gegaan met het programma Toppie Dordrecht. De stichting werkt hierbij samen met verschillende partners: Duurzaamheidscentrum Weizigt, het Servicecentrum Onderwijs & Cultuur, kennisteam Sport, GGD Zuid Holland Zuid en speelotheek Pip & Zo. Ook de samenwerking met scholen en andere organisaties in de stad wordt gezocht. Met elkaar hebben zij een groot netwerk in Dordrecht en omgeving.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over Toppie Dordrecht? Neem dan een kijkje op de website www.doemeemettoppie.nl of bezoek de facebookpagina Doe Mee Met Toppie

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Vogelplein weer goed bereikbaar

DORDRECHT – Iedereen mag weten, vinden de ondernemers, dat het Vogelplein weer van beide kanten bereikbaar is. Na weken van een gedeeltelijke afsluiting, 52 weken in totaal, is het plein na precies een jaar weer van beide zijdes te bereiken; de Bankastraat komend vanaf het Halmaheiraplein en de Bankastraat komend vanaf de Oranjelaan. Alle werkzaamheden in de nabije omgeving (riolering, warmtenet, herinrichting Oranjelaan) hebben de ondernemers tonnen omzet gekost. Nu de Bankastraat (vanaf de Oranjelaan) sinds vorige week weer open is, zijn de winkels van het plein weer helemaal bereikbaar.

Actueel

Lezersfoto

Soms is er heel bijzonder bezoek in de tuin te spotten. Zoals deze grote bonte specht die de tuin van Willy Kramer-Huijzers aan deed. Die werd daar heel blij van en maakte meteen een kiekje van de vogel. Ook een mooie foto voor Dordt Centraal? Mail hem naar redactie@dordtcentraal.nl.

Actueel

Kassabonnenactie en Sintbezoek in Winkelcentrum Crabbehof

DORDRECHT – Boodschappen doen in Winkelcentrum Crabbehof kan de komende maand een leuk extra voordeeltje opleveren. Tijdens de kassabonnenactie van 19 november tot en met 15 december zijn er namelijk 75 Crabbehof-tassen vol met boodschappen te winnen ter waarde van 50 euro. Maar eerst komt komende zaterdag 17 november Sinterklaas met zijn Pieten op bezoek op het Van Oldebarneveldtplein. Lees meer in de woensdageditie van Dordt Centraal!