Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Opruimdag op 11 december

Illustratie opruimdag voor grof afval’n Schone straat… je hebt het zelf in de hand. Maar een beetje hulp bij het schoonhouden van de wijk is natuurlijk altijd fijn. Op woensdag 11 december van 10.00 tot 16.00 uur is er een opruimdag in Nieuw-Krispijn.
Aan de Waldeck Pyrmontweg komt een speciale container te staan waarin bewoners van die wijk hun grof afval kwijt kunnen. Ook is er een mini-milieustraat en zijn er afvalcoaches aanwezig. Deze opruimdag houden we in 2020 in alle wijken in West: Crabbehof, Krispijn en Wielwijk. Kijk voor de data op: www.dordrecht.nl/schonestad.

Extra acties
De opruimdag is een van de acties voor een schoon Dordrecht West. Iedere dag verwijderen het Buurt Service Team en HVC in Crabbehof, Krispijn en Wielwijk zwerfvuil en afval dat naast ondergrondse containers staat. Dat gebeurt ook in het weekend. Door deze extra inzet zien de wijken er al schoner uit. In 2020 volgen nog meer acties tegen zwerfvuil, zoals de inzet van extra handhavers. Ook zoeken we de samenwerking met woningcorporaties, Wijk voor Wijk en buurtpreventie. Voor de langere termijn werken we met onze afvalpartners aan gedragsverandering.
En natuurlijk heeft iedere bewoner hierin een eigen rol: ’n Schone straat … je hebt het zelf in de hand’.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

De Groene Agenda van maart

Schapen en lammetjes langs de Polder Oudendijk

DORDRECHT  – Ga met de ‘groene clubs van Dordrecht’ mee de natuur in en geniet van …

Actueel

Gemeente laat bestrating ‘retexen’

DORDRECHT – De gemeente laat de complete bestrating van het Bagijnhof én de Visstraat ‘retexen’. Zo heet de speciale methode waarbij de ‘micro- en macrostructuur van de deklaag wordt verbeterd zodat de stroefheid wordt verhoogd’. Aanleiding was dat afgelopen najaar na wat regenbuien verschillende fietsers en voetgangers in de straat onderuit gingen door gladheid. De gemeente zette zelfs handhavers in om mensen te waarschuwen. Er volgde onderzoek naar de oorzaak van de gladheid en er werden proefjes gedaan met methodes om het natuursteen op te ruwen. (Foto: Stolk Fotografie)

Actueel

Halvering budget voor bomenonderhoud

DORDRECHT – Minder onderhoud aan bomen, waardoor zieke bomen eerder gekapt zullen moeten worden. Dat is het gevolg van het huidig voorgestelde Bomenprogramma, dat de gemeenteraad op dinsdag 12 maart vaststelt voor de komende jaren.