Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Opruimdag op 11 december

Illustratie opruimdag voor grof afval’n Schone straat… je hebt het zelf in de hand. Maar een beetje hulp bij het schoonhouden van de wijk is natuurlijk altijd fijn. Op woensdag 11 december van 10.00 tot 16.00 uur is er een opruimdag in Nieuw-Krispijn.
Aan de Waldeck Pyrmontweg komt een speciale container te staan waarin bewoners van die wijk hun grof afval kwijt kunnen. Ook is er een mini-milieustraat en zijn er afvalcoaches aanwezig. Deze opruimdag houden we in 2020 in alle wijken in West: Crabbehof, Krispijn en Wielwijk. Kijk voor de data op: www.dordrecht.nl/schonestad.

Extra acties
De opruimdag is een van de acties voor een schoon Dordrecht West. Iedere dag verwijderen het Buurt Service Team en HVC in Crabbehof, Krispijn en Wielwijk zwerfvuil en afval dat naast ondergrondse containers staat. Dat gebeurt ook in het weekend. Door deze extra inzet zien de wijken er al schoner uit. In 2020 volgen nog meer acties tegen zwerfvuil, zoals de inzet van extra handhavers. Ook zoeken we de samenwerking met woningcorporaties, Wijk voor Wijk en buurtpreventie. Voor de langere termijn werken we met onze afvalpartners aan gedragsverandering.
En natuurlijk heeft iedere bewoner hierin een eigen rol: ’n Schone straat … je hebt het zelf in de hand’.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Lezersfoto: Wrakken voor de kerk

DORDRECHT – Een stapel autowrakken aan de voet van de Grote Kerk? Deze bijzondere foto werd zaterdag in Zwijndrecht gemaakt door Willy de Bruijn. ‘Er lag een schip vol autowrakken aan de wal. Met de donkere lucht erbij geeft het een onheilspellende sfeer. Ik vond het wel een bijzonder gezicht op Dordrecht’. Wij ook, Willy, bedankt voor het opsturen! 

Actueel

VIDEO: Dordrecht zamelt in voor slachtoffers aardbeving

DORDRECHT – Op verschillende plekken in Dordrecht zijn gisteren inzamelingsacties gestart voor de slachtoffers van de …

Cultuur

Route Sixteen wint Isala Encore korenfestival

DORDRECHT – In het Isala theater in Capelle aan de IJssel streden zondag elf landelijke koren om de eerste prijs op het Isala Encore festival. Vocal Groep Route Sixteen uit Dordrecht won met verve.