Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Opruimdag op 11 december

Illustratie opruimdag voor grof afval’n Schone straat… je hebt het zelf in de hand. Maar een beetje hulp bij het schoonhouden van de wijk is natuurlijk altijd fijn. Op woensdag 11 december van 10.00 tot 16.00 uur is er een opruimdag in Nieuw-Krispijn.
Aan de Waldeck Pyrmontweg komt een speciale container te staan waarin bewoners van die wijk hun grof afval kwijt kunnen. Ook is er een mini-milieustraat en zijn er afvalcoaches aanwezig. Deze opruimdag houden we in 2020 in alle wijken in West: Crabbehof, Krispijn en Wielwijk. Kijk voor de data op: www.dordrecht.nl/schonestad.

Extra acties
De opruimdag is een van de acties voor een schoon Dordrecht West. Iedere dag verwijderen het Buurt Service Team en HVC in Crabbehof, Krispijn en Wielwijk zwerfvuil en afval dat naast ondergrondse containers staat. Dat gebeurt ook in het weekend. Door deze extra inzet zien de wijken er al schoner uit. In 2020 volgen nog meer acties tegen zwerfvuil, zoals de inzet van extra handhavers. Ook zoeken we de samenwerking met woningcorporaties, Wijk voor Wijk en buurtpreventie. Voor de langere termijn werken we met onze afvalpartners aan gedragsverandering.
En natuurlijk heeft iedere bewoner hierin een eigen rol: ’n Schone straat … je hebt het zelf in de hand’.

Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Dordt Verbeeldt

DORDRECHT – Wat betekent Dordrecht voor jou? En hoe zou je het gevoel van onze stad verbeelden? Deze vraag stelde SBK aan 36 Dordtse kunstenaars. De kunstwerken die hieruit voortvloeien, van figuratief tot abstract, van klei tot verf en van video tot fotografie, zijn tijdens Dordt Verbeeldt van 19 september tot en met 21 november gratis te bewonderen in SBK en het Magazijn. We lichten er wekelijks één uit. Deze week: Rinus Blommaert.

Actueel

Kinderen kijken met HBO Kids naar de toekomst

DORDRECHT – Naast verschillende inspiratiebijeenkomsten in de stad heeft HBO Drechtsteden in samenwerking met Kunstmin, Bibliotheek AanZet en Dordrecht Marketing & Partners een serie colleges opgezet voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool: HBO Kids. De colleges laten kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met interessante wetenschappelijke thema’s. De onderwerpen zijn heel herkenbaar en kinderen leren op deze manier beter hoe onderzoek kan bijdragen aan de wereld om ons heen. Op woensdagmiddag 13 oktober vond de tweede editie van HBO Kids plaats met als thema ‘Het leven van kinderen in de toekomst’.

Cultuur

Patriciërshuis breidt uit met kleding uit Franse Tijd

DORDRECHT – In het Dordts Patriciërshuis aan de Wolwevershaven kunnen bezoekers ervaren hoe vermogende mensen leefden tussen 1780 en 1815. Op het wensenlijstje staat nu om ook de kleding uit die tijd te presenteren.