Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Opruimdag op 11 december

Illustratie opruimdag voor grof afval’n Schone straat… je hebt het zelf in de hand. Maar een beetje hulp bij het schoonhouden van de wijk is natuurlijk altijd fijn. Op woensdag 11 december van 10.00 tot 16.00 uur is er een opruimdag in Nieuw-Krispijn.
Aan de Waldeck Pyrmontweg komt een speciale container te staan waarin bewoners van die wijk hun grof afval kwijt kunnen. Ook is er een mini-milieustraat en zijn er afvalcoaches aanwezig. Deze opruimdag houden we in 2020 in alle wijken in West: Crabbehof, Krispijn en Wielwijk. Kijk voor de data op: www.dordrecht.nl/schonestad.

Extra acties
De opruimdag is een van de acties voor een schoon Dordrecht West. Iedere dag verwijderen het Buurt Service Team en HVC in Crabbehof, Krispijn en Wielwijk zwerfvuil en afval dat naast ondergrondse containers staat. Dat gebeurt ook in het weekend. Door deze extra inzet zien de wijken er al schoner uit. In 2020 volgen nog meer acties tegen zwerfvuil, zoals de inzet van extra handhavers. Ook zoeken we de samenwerking met woningcorporaties, Wijk voor Wijk en buurtpreventie. Voor de langere termijn werken we met onze afvalpartners aan gedragsverandering.
En natuurlijk heeft iedere bewoner hierin een eigen rol: ’n Schone straat … je hebt het zelf in de hand’.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Lezersfoto: Levensboom

DORDRECHT – Willy de Haes maakte deze foto van De Levensboom, het beeld van Hans Petri in Park Merwestein. Ook een mooie of leuke foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!

Actueel

Politiek Gezien: Multiprobleemaanpak

DORDRECHT – Ben Corino doet wekelijks verslag van de (politieke) actualiteiten in Dordrecht en omstreken. Deze …

Actueel

Hogeschool start praktijkpabo-onderwijs op locatie

DORDRECHT – De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) startte deze maand onder meer in Dordrecht met een nieuw onderwijsconcept voor de Praktijkpabo. Het onderwijs voor deze variant van de opleiding Leraar Basisonderwijs wordt gegeven op locatie, door en met leerkrachten van samenwerkende basisscholen.