Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Sfeervolle kerstlichtjesoptocht Krispijn ten bate kinderafdeling Dordtwijk

Donderdag 19 december is er weer de jaarlijkse kerstlichtjesoptocht in de wijk Krispijn.

Een mooie samenwerking tussen de Julianakerk ,scholen in de wijk ,Stichting de Buitenwacht en het Duurzaamheidscentrum Weizicht, er worden in buurtcentrum de Koloriet lampionnensets verkocht voor €2,50 lichtstokje en batterijen ,de gehele opbrengst is geheel ten bate van de kinderafdeling van het Albert Sweitserziekenhuis Dordtwijk. Deze sfeervolle optocht zal muzikaal worden begeleid door kerstmannenband “De Rolling Tones”.

De kerstlichtjes optocht begint om 18.00 uur bij basisschool de Fontijn ,direct naast de Koloriet met een optreden van kinderkoor de “Krispy Notes”,vervolgens gaan we door de vele sfeervolle Krispijnse straten naar de Julianakerk aan de Krispijnseweg waar een optreden wordt verzorgd door een groot gemend koor van de kerk ,vervolgens lopen we via het Weizichtpark naar Duurzaamheidscentrum Weizicht waar een sfeervolle levende kerststal kan worden bezocht ,ook daar wacht versnapering. De optocht wordt vervolgt naar de Buitenwacht aan de Bosboom Tousantstraat waar lekkere erwtensoep wordt gegeten. Tenslotte lopen we terug naar school de Fontein waar we rond 20.00 uur aankomen ,deze optocht wordt mede mogelijk gemaakt door wijkwensen afdeling Dordt-West.

De te lopen route is als volgt;
Jacob Marisstraat ,Brouwersdijk oversteken ,P.A de Genestedstraat ,langs Heyeplein ,Gouverneurstraat ,Dr Schaapmanstraat ,Bosboom Tousantstraat ,oversteken aankomst Julianakerk ,stukje Krispijnseweg, linksaf Amalia van Solmstraat ,la Nassauweg ,oversteken Weizichtpark in naar Duurzaamheidscentrum Weizicht ,Krispijnseweg noversteken Jacob Catstraat ,
Korte stop aldaar la Tesselschadestraat buitenwacht ,bij Bosboom Tousandtstraat oversteken naar Jacob van Lennepstraat en rechtsaf de Helmerstraat in ,Brouwersdijk oversteken naar Breitnerstraat ,linksaf Jozef Israelstraat in aankomst Jocob Marisstraat eindpunt

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Lezersfoto: Wrakken voor de kerk

DORDRECHT – Een stapel autowrakken aan de voet van de Grote Kerk? Deze bijzondere foto werd zaterdag in Zwijndrecht gemaakt door Willy de Bruijn. ‘Er lag een schip vol autowrakken aan de wal. Met de donkere lucht erbij geeft het een onheilspellende sfeer. Ik vond het wel een bijzonder gezicht op Dordrecht’. Wij ook, Willy, bedankt voor het opsturen! 

Actueel

VIDEO: Dordrecht zamelt in voor slachtoffers aardbeving

DORDRECHT – Op verschillende plekken in Dordrecht zijn gisteren inzamelingsacties gestart voor de slachtoffers van de …

Cultuur

Route Sixteen wint Isala Encore korenfestival

DORDRECHT – In het Isala theater in Capelle aan de IJssel streden zondag elf landelijke koren om de eerste prijs op het Isala Encore festival. Vocal Groep Route Sixteen uit Dordrecht won met verve.