Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Sfeervolle kerstlichtjesoptocht Krispijn ten bate kinderafdeling Dordtwijk

Donderdag 19 december is er weer de jaarlijkse kerstlichtjesoptocht in de wijk Krispijn.

Een mooie samenwerking tussen de Julianakerk ,scholen in de wijk ,Stichting de Buitenwacht en het Duurzaamheidscentrum Weizicht, er worden in buurtcentrum de Koloriet lampionnensets verkocht voor €2,50 lichtstokje en batterijen ,de gehele opbrengst is geheel ten bate van de kinderafdeling van het Albert Sweitserziekenhuis Dordtwijk. Deze sfeervolle optocht zal muzikaal worden begeleid door kerstmannenband “De Rolling Tones”.

De kerstlichtjes optocht begint om 18.00 uur bij basisschool de Fontijn ,direct naast de Koloriet met een optreden van kinderkoor de “Krispy Notes”,vervolgens gaan we door de vele sfeervolle Krispijnse straten naar de Julianakerk aan de Krispijnseweg waar een optreden wordt verzorgd door een groot gemend koor van de kerk ,vervolgens lopen we via het Weizichtpark naar Duurzaamheidscentrum Weizicht waar een sfeervolle levende kerststal kan worden bezocht ,ook daar wacht versnapering. De optocht wordt vervolgt naar de Buitenwacht aan de Bosboom Tousantstraat waar lekkere erwtensoep wordt gegeten. Tenslotte lopen we terug naar school de Fontein waar we rond 20.00 uur aankomen ,deze optocht wordt mede mogelijk gemaakt door wijkwensen afdeling Dordt-West.

De te lopen route is als volgt;
Jacob Marisstraat ,Brouwersdijk oversteken ,P.A de Genestedstraat ,langs Heyeplein ,Gouverneurstraat ,Dr Schaapmanstraat ,Bosboom Tousantstraat ,oversteken aankomst Julianakerk ,stukje Krispijnseweg, linksaf Amalia van Solmstraat ,la Nassauweg ,oversteken Weizichtpark in naar Duurzaamheidscentrum Weizicht ,Krispijnseweg noversteken Jacob Catstraat ,
Korte stop aldaar la Tesselschadestraat buitenwacht ,bij Bosboom Tousandtstraat oversteken naar Jacob van Lennepstraat en rechtsaf de Helmerstraat in ,Brouwersdijk oversteken naar Breitnerstraat ,linksaf Jozef Israelstraat in aankomst Jocob Marisstraat eindpunt

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

De Groene Agenda van maart

Schapen en lammetjes langs de Polder Oudendijk

DORDRECHT  – Ga met de ‘groene clubs van Dordrecht’ mee de natuur in en geniet van …

Actueel

Gemeente laat bestrating ‘retexen’

DORDRECHT – De gemeente laat de complete bestrating van het Bagijnhof én de Visstraat ‘retexen’. Zo heet de speciale methode waarbij de ‘micro- en macrostructuur van de deklaag wordt verbeterd zodat de stroefheid wordt verhoogd’. Aanleiding was dat afgelopen najaar na wat regenbuien verschillende fietsers en voetgangers in de straat onderuit gingen door gladheid. De gemeente zette zelfs handhavers in om mensen te waarschuwen. Er volgde onderzoek naar de oorzaak van de gladheid en er werden proefjes gedaan met methodes om het natuursteen op te ruwen. (Foto: Stolk Fotografie)

Actueel

Halvering budget voor bomenonderhoud

DORDRECHT – Minder onderhoud aan bomen, waardoor zieke bomen eerder gekapt zullen moeten worden. Dat is het gevolg van het huidig voorgestelde Bomenprogramma, dat de gemeenteraad op dinsdag 12 maart vaststelt voor de komende jaren.