Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Spaar mee voor Beestachtige Kast op Stadsboerderij Weizigt

Sinds het begin van de zomervakantie spaart Stadsboerderij Weizigt samen met haar bezoekers voor een Beestachtige Kast. Een kast die op een speelse manier bezoekers alles vertelt over onze boerderijdieren. Een kast met ronddraaiende informatieblokken, verborgen vakjes, spelletjes en puzzels die uitnodigt tot aanraken en beleven. De crowdfundingsactie loopt nog 2 weken. Help je ons mee?

Beestachtige Kast: aanraken, ontdekken en beleven

Stadsboerderij Weizigt is dé plek in het centrum van Dordrecht voor kinderen én volwassenen om te leren over dieren, ze te aaien, knuffelen en te helpen met verzorgen. Een Beestachtige Kast met allerlei klepjes, vakjes, spelletjes en puzzels maakt deze beleving helemaal compleet. De kast is een speelse, interactieve en leerzame aanvulling op het huidige aanbod van de Stadsboerderij. Doordat kinderen zelf alles kunnen ontdekken en overal aan mogen zitten, nodigt de kast uit tot deelnemen en tegelijkertijd leren. Maar niet alleen kinderen hebben plezier van de kast, ook voor volwassenen valt er genoeg te ontdekken.

Hoe kan ik helpen?

De crowdfundingsactie van Stadsboerderij Weizigt loopt nog tot en met het einde van de zomervakantie. Iedere bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. Je kunt doneren via www.voorjebuurt.nl/nl/projects/Weizigt2018 of de ‘Spaarkoe’ op het binnenplein van Stadsboerderij Weizigt. Donaties van €10 en hoger worden beloond met een tegenprestatie. Ook kun je je aanmelden voor een van de vakantieactiviteiten die de komende weken nog op de planning staan. De opbrengst van deze activiteiten gaat namelijk direct in de spaarpot voor de Beestachtige Kast. Komend najaar, na afloop van een hopelijk succesvolle actie, zullen we de Beestachtige Kast onthullen en zo een bezoek aan Stadsboerderij Weizigt nog leuker maken!

Doneer ook!

Help jij mee de wens van Stadsboerderij Weizigt in vervulling te laten gaan? Kijk voor alle informatie over deze actie op www.voorjebuurt.nl/nl/projects/Weizigt2018 of op www.weizigt.nl. Alvast bedankt voor je hulp!

Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Kersteditie salsafeest

DORDRECHT – Om alvast in de stemming te komen voor de feestdagen organiseert Rincon Cubano op zaterdag 22 december een gezellig salsafeestje. In deze kersteditie draait alles om ‘de Cuba beleving’. Om dit Cubagevoel te ervaren geeft Ulises Cobas drie workshops met bijzondere elementen van de Cubaanse Salsa, Son en Casino Rueda. Start van het salsafeest, in Café de Blokkies aan de Dubbeldamseweg Zuid 68, om 21.00 uur. DJ Pedro zorgt weer voor een muzikale Cubaanse sfeer. De entree bedraagt 5 euro. Ook salsa leren? In januari starten de nieuwe cursussen. Iedereen is welkom tijdens de open lessen op woensdag 9 januari van 20.00 tot 21.00 uur en op vrijdag 11 januari van 20.30 tot 21.30uur in Café Merz.

Actueel

Agenten rennen berovers eruit

DORDRECHT – Een bewoner van de Zuidendijk kreeg vrijdagavond een vuurwapen op zich gericht, omdat twee mannen het op zijn camera gemunt hadden.
De man was bijna thuis toen hij net voor zijn woning werd beroofd. Met zijn camera gingen de daders er als een haas vandoor.

Actueel

VIDEO: Drukte op kerstmarkt

DORDRECHT – Een koude maar gezellige eerste drukke dag laat de organisatie van de kerstmarkt weten. Vrijdag was een succes en de Christmas Sing-A-Long trok weer veel publiek. Vandaag is de kerstmarkt open tot 21.00 uur. Bij de Houttuinen kun je op de foto met de kerstman. Morgen is de kerstmarkt toegankelijk van 11.00 tot 18.00 uur.