Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Spaar mee voor Beestachtige Kast op Stadsboerderij Weizigt

Sinds het begin van de zomervakantie spaart Stadsboerderij Weizigt samen met haar bezoekers voor een Beestachtige Kast. Een kast die op een speelse manier bezoekers alles vertelt over onze boerderijdieren. Een kast met ronddraaiende informatieblokken, verborgen vakjes, spelletjes en puzzels die uitnodigt tot aanraken en beleven. De crowdfundingsactie loopt nog 2 weken. Help je ons mee?

Beestachtige Kast: aanraken, ontdekken en beleven

Stadsboerderij Weizigt is dé plek in het centrum van Dordrecht voor kinderen én volwassenen om te leren over dieren, ze te aaien, knuffelen en te helpen met verzorgen. Een Beestachtige Kast met allerlei klepjes, vakjes, spelletjes en puzzels maakt deze beleving helemaal compleet. De kast is een speelse, interactieve en leerzame aanvulling op het huidige aanbod van de Stadsboerderij. Doordat kinderen zelf alles kunnen ontdekken en overal aan mogen zitten, nodigt de kast uit tot deelnemen en tegelijkertijd leren. Maar niet alleen kinderen hebben plezier van de kast, ook voor volwassenen valt er genoeg te ontdekken.

Hoe kan ik helpen?

De crowdfundingsactie van Stadsboerderij Weizigt loopt nog tot en met het einde van de zomervakantie. Iedere bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. Je kunt doneren via www.voorjebuurt.nl/nl/projects/Weizigt2018 of de ‘Spaarkoe’ op het binnenplein van Stadsboerderij Weizigt. Donaties van €10 en hoger worden beloond met een tegenprestatie. Ook kun je je aanmelden voor een van de vakantieactiviteiten die de komende weken nog op de planning staan. De opbrengst van deze activiteiten gaat namelijk direct in de spaarpot voor de Beestachtige Kast. Komend najaar, na afloop van een hopelijk succesvolle actie, zullen we de Beestachtige Kast onthullen en zo een bezoek aan Stadsboerderij Weizigt nog leuker maken!

Doneer ook!

Help jij mee de wens van Stadsboerderij Weizigt in vervulling te laten gaan? Kijk voor alle informatie over deze actie op www.voorjebuurt.nl/nl/projects/Weizigt2018 of op www.weizigt.nl. Alvast bedankt voor je hulp!

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Meeste stemmen voor gemaal Aan ‘t Vissertje

Ruim 1200 mensen hebben een top 10 ingestuurd van gebouwen en bouwwerken die volgens hen de status van gemeentelijk monument verdienen. De ingestuurde lijstjes hebben een top vijfentwintig opgeleverd waarvan het de bedoeling is dat de gemeente ze allen als monument aanwijst.

Actueel

VIDEO: Aanleg Dordtse Kil IV kan beginnen

DORDRECHT – Met een drone filmde wethouder Maarten Burggraaf afgelopen woensdag het eerste fundament van de verlenging van de Aquamarijnweg. Hij gaf daarmee het officiële startsein voor de ontwikkeling van Dordtse Kil IV en de bijbehorende aansluiting A16/N3. Bekijk hier de dronebeelden.

Actueel

Aanleg Dordtse Kil IV kan beginnen

Wethouder Burggraaf vloog met een drone over de verlenging van de Aquamarijnweg die het nieuwe bedrijventerrein Dordtse Kil IV zal gaan ontsluiten.