Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Spaar mee voor Beestachtige Kast op Stadsboerderij Weizigt

Sinds het begin van de zomervakantie spaart Stadsboerderij Weizigt samen met haar bezoekers voor een Beestachtige Kast. Een kast die op een speelse manier bezoekers alles vertelt over onze boerderijdieren. Een kast met ronddraaiende informatieblokken, verborgen vakjes, spelletjes en puzzels die uitnodigt tot aanraken en beleven. De crowdfundingsactie loopt nog 2 weken. Help je ons mee?

Beestachtige Kast: aanraken, ontdekken en beleven

Stadsboerderij Weizigt is dé plek in het centrum van Dordrecht voor kinderen én volwassenen om te leren over dieren, ze te aaien, knuffelen en te helpen met verzorgen. Een Beestachtige Kast met allerlei klepjes, vakjes, spelletjes en puzzels maakt deze beleving helemaal compleet. De kast is een speelse, interactieve en leerzame aanvulling op het huidige aanbod van de Stadsboerderij. Doordat kinderen zelf alles kunnen ontdekken en overal aan mogen zitten, nodigt de kast uit tot deelnemen en tegelijkertijd leren. Maar niet alleen kinderen hebben plezier van de kast, ook voor volwassenen valt er genoeg te ontdekken.

Hoe kan ik helpen?

De crowdfundingsactie van Stadsboerderij Weizigt loopt nog tot en met het einde van de zomervakantie. Iedere bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. Je kunt doneren via www.voorjebuurt.nl/nl/projects/Weizigt2018 of de ‘Spaarkoe’ op het binnenplein van Stadsboerderij Weizigt. Donaties van €10 en hoger worden beloond met een tegenprestatie. Ook kun je je aanmelden voor een van de vakantieactiviteiten die de komende weken nog op de planning staan. De opbrengst van deze activiteiten gaat namelijk direct in de spaarpot voor de Beestachtige Kast. Komend najaar, na afloop van een hopelijk succesvolle actie, zullen we de Beestachtige Kast onthullen en zo een bezoek aan Stadsboerderij Weizigt nog leuker maken!

Doneer ook!

Help jij mee de wens van Stadsboerderij Weizigt in vervulling te laten gaan? Kijk voor alle informatie over deze actie op www.voorjebuurt.nl/nl/projects/Weizigt2018 of op www.weizigt.nl. Alvast bedankt voor je hulp!

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Finn’s Festival goed bezocht

DORDRECHT – Restaurant Finn’s aan het Blauwpoortsplein hield zaterdag 18 augustus in samenwerking met de Popcentrale het gratis toegankelijke Finn’s Festival. Een flink aantal singer-songwriters, waaronder een aantal artiesten uit de regio, traden op vanaf het balkon van het restaurant. Het was de eerste keer dat het festival werd georganiseerd.

Actueel

Bijendag bij Biesboschcentrum

DORDRECHT – In en om Biesboschcentrum Dordrecht wordt donderdag 23 augustus de Biesbosch Bijendag georganiseerd. Tijdens het evenement worden voor het hele gezin leuke activiteiten georganiseerd met als thema de honingbij.

Actueel

VIDEO: Meerdere auto’s betrokken bij ongeval

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM – Op de A15 ter hoogte van Alblasserdam, bij de afslag naar Papendrecht heeft er vrijdagmiddag 17 augustus rond drie uur een ongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval waren zeker vier auto’s betrokken.