Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Spaar mee voor Beestachtige Kast op Stadsboerderij Weizigt

Sinds het begin van de zomervakantie spaart Stadsboerderij Weizigt samen met haar bezoekers voor een Beestachtige Kast. Een kast die op een speelse manier bezoekers alles vertelt over onze boerderijdieren. Een kast met ronddraaiende informatieblokken, verborgen vakjes, spelletjes en puzzels die uitnodigt tot aanraken en beleven. De crowdfundingsactie loopt nog 2 weken. Help je ons mee?

Beestachtige Kast: aanraken, ontdekken en beleven

Stadsboerderij Weizigt is dé plek in het centrum van Dordrecht voor kinderen én volwassenen om te leren over dieren, ze te aaien, knuffelen en te helpen met verzorgen. Een Beestachtige Kast met allerlei klepjes, vakjes, spelletjes en puzzels maakt deze beleving helemaal compleet. De kast is een speelse, interactieve en leerzame aanvulling op het huidige aanbod van de Stadsboerderij. Doordat kinderen zelf alles kunnen ontdekken en overal aan mogen zitten, nodigt de kast uit tot deelnemen en tegelijkertijd leren. Maar niet alleen kinderen hebben plezier van de kast, ook voor volwassenen valt er genoeg te ontdekken.

Hoe kan ik helpen?

De crowdfundingsactie van Stadsboerderij Weizigt loopt nog tot en met het einde van de zomervakantie. Iedere bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. Je kunt doneren via www.voorjebuurt.nl/nl/projects/Weizigt2018 of de ‘Spaarkoe’ op het binnenplein van Stadsboerderij Weizigt. Donaties van €10 en hoger worden beloond met een tegenprestatie. Ook kun je je aanmelden voor een van de vakantieactiviteiten die de komende weken nog op de planning staan. De opbrengst van deze activiteiten gaat namelijk direct in de spaarpot voor de Beestachtige Kast. Komend najaar, na afloop van een hopelijk succesvolle actie, zullen we de Beestachtige Kast onthullen en zo een bezoek aan Stadsboerderij Weizigt nog leuker maken!

Doneer ook!

Help jij mee de wens van Stadsboerderij Weizigt in vervulling te laten gaan? Kijk voor alle informatie over deze actie op www.voorjebuurt.nl/nl/projects/Weizigt2018 of op www.weizigt.nl. Alvast bedankt voor je hulp!

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Windschade

DORDRECHT – Een windvlaag heeft maandag gezorgd voor schade. De brandweer werd gealarmeerd voor een kapot zonnescherm van een woning aan de Zuidenburg en een boom aan de Ruys De Beerenbrouckweg. De vertrouwde hoogwerker van de Dordtse brandweer is de komende zes weken in reparatie en wordt vervangen door een kleiner model.

Actueel

Mattie Valk verteller Passion4kids in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Mattie Valk, dj bij Qmusic, heeft dit jaar de rol van verteller bij Passion4kids van PIT kinderopvang & onderwijs. “Ik heb het filmpje van de vorige editie gezien en was enorm onder de indruk. Het is een prachtig project dat staat als een huis.” Het evenement vindt op woensdag 17 april in Zwijndrecht.

Actueel

Hulpdiensten rukken uit voor loze melding

ZWIJNDRECHT – De brandweer in Zwijndrecht werd maandagmorgen gealarmeerd voor een brand in een flatwoning op de 8ste etage aan
de Eemstein in Zwijndrecht. Ook de politie kwam massaal ter plaatse omdat het een seniorenflat betrof. Uiteindelijk bleek het niet te gaan om een brand, maar om het testen van het rookalarm. Een bewoner had rook gezien en dacht aan een echte brand. De hulpdiensten waren niet ingelicht over deze test/oefening.