Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Stichting De Buitenwacht uit Dordrecht maakt kans op Appeltje van Oranje 2019

Stichting De Buitenwacht uit Dordrecht maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019. Het Nederlands publiek kan de winkansen van dit project vergroten door te stemmen op De Buitenwacht als favoriet. Er zijn in totaal nog 40 andere projecten in de race voor de prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand  er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. De jury kiest uiteindelijk drie winnaars.

Stichting De Buitenwacht
Stichting De Buitenwacht is een intercultureel ontmoetingscentrum in Dordrecht. Al 35 jaar organiseert de Buitenwacht samen met bewoners en  bezoekers een groot aantal activiteiten waaronder koffie-inloop, huiswerkhuis, eethuis en wijkwinkel. De vrijwilligers zijn mensen die zich betrokken voelen bij de Buitenwacht als een open organisatie waar men elkaar kent, elkaar ervaringen en verhalen deelt en op elkaar betrokken is in woord en daad. Iedereen is welkom.

Koningin Máxima
De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Stemmen
Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via de website van het Oranje Fonds. Voor meer informatie over de buitenwacht, zoals nieuwsbrieven en foto’s, kan je kijken op de website.

Nieuws van dordtcentraal.

112-nieuws

Bloemen en foto op plek fatale steekpartij

DORDRECHT – Op de plek in de Wijnstraat waar in de nacht van zaterdag op zondag …

Actueel

Bob Ross-methode nog altijd populair

ZWIJNDRECHT – De in Dordrecht geboren Sylvia Kuiters woonde in haar tienertijd een aantal jaren met haar ouders in het Amerikaanse Nashville, Tennessee, waar ze haar liefde voor schilderen ontwikkelde tijdens Art Classes op school. Terug in Nederland, en nu vanuit haar huis in Zwijndrecht, geeft Sylvia schilderlessen volgens de methode van de legendarische Bob Ross.

112-nieuws

(UPDATE) 19-jarige man overleden na steekincident

DORDRECHT – De man die afgelopen nacht ernstig gewond raakte bij een steekincident aan de Wijnstraat in Dordrecht, is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Voorafgaand aan het steekincident zou een ruzie hebben plaatsgevonden aldus de politie. (Video en Foto’s: Stolk Fotografie)