Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Tegel eruit, plant erin!

Operatie Steenbreek gaat van start

Op woensdag 1 mei gaat Operatie Steenbreek van start in Dordrecht. Dit is een landelijke campagne voor het promoten van groen in de tuin. Die dag begint met de ‘Waterspelen’ ook de Week van Ons Water bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Dit valt niet toevallig samen. Meer groen in de tuin zorgt er namelijk voor dat de grond regenwater sneller opneemt. Zo is er minder wateroverlast bij hevige regenbuien.

De Waterspelen en Operatie Steenbreek beginnen op woensdagmiddag 13.00 uur met de opening van een geveltuin bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Inwoners van Dordrecht die geen voortuin hebben maar wel een brede stoep voor de deur kunnen bij de gemeente een geveltuintje aanvragen. De gemeente haalt dan tegels uit de stoep waar een geveltuintje voor in de plaats komt. De aanvrager kan dan zelf plantjes zetten.

Tegel ruilen voor een plant 
Vanaf 13.00 uur kunnen Dordtenaren bij Duurzaamheidscentrum Weizigt één tegel ruilen voor een plantje. Zo kunnen ze gelijk beginnen met het vergroenen van hun tuin. Geïnteresseerden moeten er snel bij zijn, want op is op. Dordtenaren kunnen ook terecht voor gratis advies over hoe zij hun tuin anders kunnen inrichten zodat er meer ruimte is voor beplanting. Een foto van de tuin meenemen is genoeg.

Operatie Steenbreek komt naar bewoners toe
En wat als Dordtenaren te ver bij Duurzaamheidscentrum Weizigt vandaan wonen om een tegel mee te nemen? Geen punt. Operatie Steenbreek komt deze lente naar de Dordtenaren toe. Zo staan we op woensdag 8 mei in de wijk Vogelbuurt

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Dj’s draaien voor jarige Iris

PAPENDRECHT – Wat gisteren een groot feest had moeten worden voor de 16-jarige Iris, werd abrupt door het coronavirus verstoord. Ze wilde namelijk een sweet sixteen party. Om haar toch in het zonnetje te zetten en haar te verrassen had haar moeder een verrassingsfeest geregeld. De vriendelijkste dj’s kwamen met saxofoon, rookmachines en gezellige muziek langs om haar te feliciteren en letterlijk in het zonnetje te zetten. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Bende op strandjes langs Nieuwe Merwede

DORDRECHT – Een bezorgde lezer stuurde deze foto’s, gemaakt op één van de strandjes langs de Nieuwe Merwede. ‘Met het schitterende weer en momenteel weinig te doen overstromen de Dordtse strandjes met bezoekers’, schrijft zij. ‘Het is in privilege om te genieten van deze mooie natuur. Maar hier zit een keerzijde aan. Helaas wordt de gemaakte rommel niet meer opgeruimd, waardoor deze mooie natuur vervuild wordt. Kapotte bierflesjes, blikjes, plastic flesjes, noem het maar op. Dit alles komt terecht in de Nieuwe Merwede met als gevolg nog meer vervuiling. Dus, laten wij met elkaar ons steentje bijdragen voor een schone toekomst!’

Actueel

Lezersfoto’s

DORDRECHT – Rik Vermeer ging donderdagavond op stap met zijn drone. Hij kwam terug met deze prachtige beelden van het Drierivierenpunt, Stadswerven en de Prins Clausbrug in aanbouw. Ook mooie foto’s gemaakt? Stuur ze naar redactie@dordtcentraal.nl.