Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Toppie reeks 1,5 tot 4 jaar Centrum

Toppie reeks 1,5 tot 4 jaar Centrum

Vanaf woensdagochtend 29 mei starten we met een nieuwe Toppie reeks. Doe samen met jouw kind mee met deze leuke (groot)ouder-kindactiviteiten. Ontdek de thema’s tijdens deze leuke activiteiten door samen met jouw kind mee te doen. Maak GRATIS vier woensdagen kennis met de verschillende Toppie thema’s:

Sport ->              Gooi, vang, spring, balanceer of dans mee.

Natuur ->           Ontdek wat je allemaal kunt doen met schatten die je in de natuur vindt.

Spel ->                Prikkel de zintuigen met leuke, uitdagende voorwerpen.

Cultuur ->           Doe mee met kunst & design, theater, muziek of dans. Zing, creëer, speel of maak muziek.

 

De lessen vinden plaats in twee groepen:

Groep 1,5 tot 2,5 jaar: 09:00 – 09:45 uur                 &       Groep 2,5 tot 4 jaar: 10:00 – 10:45 uur

 

Meedoen? Schrijf je in voor één van de groepen op de locatie Energiehuis of het Nationaal Onderwijsmuseum.

 

Doe mee met leuke Toppie activiteiten en ontdek niet alleen de vier Toppie thema’s, maar ontdek ook wat jouw kind interessant vindt. Na deze reeks is het ook mogelijk om 3 verdiepingslessen te volgen voor maar €5,-. Hierbij kies je één thema uit.

 

We sluiten deze reeks af met een GRATIS groot feest. Op woensdag 17 juli van 09:00 – 11:00 uur vindt het Toppie festival plaats bij Duurzaamheidscentrum Weizigt.

 

Inschrijven voor de kennismakingsreeks kan via een van de onderstaande links:

Groep 1,5 tot 2,5 jaar:

https://doemeemettoppie.nl/activiteit/toppie-introductielessen-15-tot-25-jaar-2/2019-05-29/

 

Groep 2,5 tot 4 jaar:

https://doemeemettoppie.nl/activiteit/toppie-introductielessen-25-tot-4-jaar-2/2019-05-29/

 

Doe jij samen met jouw kind mee met Toppie?

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Frisse duik van een uurtje

PAPENDRECHT – Het binnen- en buitenbad van Sportcentrum Papendrecht zijn sinds donderdag weer open voor een beperkte doelgroep: kinderen van 8 tot en met 12 jaar met minimaal een A-diploma. Zij zijn in aparte tijdblokken, met maximaal 125 kinderen tegelijk, welkom voor een verfrissende duik van een uurtje. Daar wordt dit zonnige Pinksterweekend dankbaar gebruik van gemaakt. Reserveren via tel. 078-3038900 is noodzakelijk. Op www.sportpapendrecht.nl is meer info te vinden.

Actueel

Dj’s draaien voor jarige Iris

PAPENDRECHT – Wat gisteren een groot feest had moeten worden voor de 16-jarige Iris, werd abrupt door het coronavirus verstoord. Ze wilde namelijk een sweet sixteen party. Om haar toch in het zonnetje te zetten en haar te verrassen had haar moeder een verrassingsfeest geregeld. De vriendelijkste dj’s kwamen met saxofoon, rookmachines en gezellige muziek langs om haar te feliciteren en letterlijk in het zonnetje te zetten. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Bende op strandjes langs Nieuwe Merwede

DORDRECHT – Een bezorgde lezer stuurde deze foto’s, gemaakt op één van de strandjes langs de Nieuwe Merwede. ‘Met het schitterende weer en momenteel weinig te doen overstromen de Dordtse strandjes met bezoekers’, schrijft zij. ‘Het is in privilege om te genieten van deze mooie natuur. Maar hier zit een keerzijde aan. Helaas wordt de gemaakte rommel niet meer opgeruimd, waardoor deze mooie natuur vervuild wordt. Kapotte bierflesjes, blikjes, plastic flesjes, noem het maar op. Dit alles komt terecht in de Nieuwe Merwede met als gevolg nog meer vervuiling. Dus, laten wij met elkaar ons steentje bijdragen voor een schone toekomst!’