Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vies worden mag op ModderDag bij Prokino Kinderopvang

Op vrijdag 28 juni was het weer zover: de nationale ModderDag! Tienduizenden kinderen in heel Nederland speelden deze dag met zand en water. Ook op de kinderdagverblijven en BSO’s van Prokino Kinderopvang in Dordrecht zijn deze dag allerlei modderactiviteiten georganiseerd. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is.

Vies worden mag Op de kinderopvanglocaties De Singel, BSO Noordhove en het Montessori Kindcentrum hebben de kinderen heerlijk kunnen aanmodderen. Zo waren er modderbadjes en konden de kinderen aan de slag met het maken van heuse modderkunst. Het leukste hiervan vonden de kinderen dat het niet erg was om lekker vies te worden.

Modderdag en IVN De ModderDag wordt jaarlijks georganiseerd door het IVN, het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Middels deze dag wordt de betrokkenheid bij en de verbondenheid met de natuur versterkt. Ook wordt de natuurbeleving en het buitenspelen gestimuleerd. Meer informatie over de ModderDag is te vinden op www.modderdag.nl.

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Masteropleiding cultuur en erfgoed in Dordrecht

DORDRECHT – Netherlands Business Academy (NLBA) begint in 2020 met een Masteropleiding Cultuur, Erfgoed en Burgerschap in Dordrecht. De opleiding biedt dit jaar plaats aan twintig deeltijds- en dertig voltijdsstudenten, en kan de komende jaren groeien naar totaal 190 studenten. De gemeente Dordrecht steunt de komst van de nieuwe opleiding van harte en geeft daarom de eerste jaren subsidie. NLBA vestigt zich in de Wereldwaag aan de Wijnstraat.

Actueel

Vintage Kilo Sale in Dordrechts Museum

DORDRECHT – In het kader van de tentoonstelling ‘Slow Fashion’ wordt op zaterdag 25 januari de Vintage Kilo Sale georganiseerd in het Dordrechts Museum. De sale heeft al veel locaties in Nederland aangedaan, maar niet eerder was een museum het decor voor dit evenement. In de Schoumanzaal gaat het spektakel met honderden vintage items uit de jaren zeventig, tachtig en negentig plaatsvinden. Denk aan flanellen shirts, mantels, jurken, truien, vesten, (fake) bontjassen, leer, denim, blouses en nog veel meer.

Actueel

Lezersfoto

‘Gezicht op de Merwede vanaf de Bleijenhoek Dordrecht’, aldus Joop P. den Otter. Ook een mooie foto gemaakt? De redactie ontvangt hem graag. Mailen kan naar redactie@dordtcentraal.nl.