Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Voorlezers gezocht

Houd jij ook zo van voorlezen? Kom dan naar de info-avond van Stichting Voorlezen op 9 januari. Voorlezen helpt het taalniveau te verhogen en vergroot het gevoel van welzijn. Jammer genoeg blijkt na de basisschool (voor)lezen uit het leven van veel mensen te verdwijnen en wordt er in Nederland weinig voorgelezen. Om die effecten tegen te gaan, zijn er voorleesprojecten.

Stichting voorlezen is op zoek naar voorlezers voor de projecten:

  • Voorleespret: voorlezen aan kinderen thuis
  • Voorleesfeestjes: voorlezen aan een groep kinderen en ouders in het Onderwijsmuseum
  • Luisteren in je leunstoel: voorlezen aan mensen met dementie

Schrijf je in

Schrijf je in en kom naar de info-avond op 9 januari 2019. Locatie: Da Vinci College Educatie, Karel Doormanweg 8 in Dordrecht. Kijk voor meer informatie over Stichting Voorlezen op de website.

.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Festival der Verwondering

DORDRECHT – Een plek waar kinderen van 0 tot 12 jaar hun talent kunnen ontdekken, leeftijdsgenootjes kunnen ontmoeten en kunnen snuffelen aan alles wat hun wijk biedt. Dat is het Festival der Verwondering: een nieuw eendaags festival in Dordrecht waar iedereen anders leert kijken naar zijn of haar omgeving. Op zaterdag 22 juni strijkt Festival der Verwondering neer op de Krajicek Playground in Crabbehof.

Actueel

Kamermuziek in Kijfhoekkerkje

ZWIJNDRECHT – In het prachtig gelegen Kijfhoekkerkje in Zwijndrecht presenteert Dutch Baroque op zaterdag 22 juni een kamermuziekprogramma met sonates van Händel, Pfeiffer en Bach. Deze avond laten Anne-Linde Visser (viola da gamba) en artistiek leider Gerard de Wit (klavecimbel) beide instrumenten schitteren in het sfeervolle kerkje. Het concert begint om 20.00 uur. Tickets kosten 15 euro voor volwassenen en 5 euro voor bezoekers van 13 tot en met 25 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis welkom. Informatie en kaartverkoop: www.dutchbaroque.nl.

Actueel

VIDEO: Dat past net niet

DORDRECHT – Het blijft een hardnekkig, terugkerend verschijnsel: naast de ondergrondse afval gedumpte rommel. Of ‘bijplaatsingen’, zoals de gemeente het noemt. Aan der Frank van der Goesstraat in Crabbehof had iemand het deze week wel heel bont gemaakt. Daar lag een hele stapel raamkozijnen naast de container. Ondanks verschillende meldingen waren ze enkele dagen later nog steeds niet opgeruimd. (Foto’s en video: Stolk Fotografie)