Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vrijwilligers gezocht voor Hospice De Patio

Vrijwilligers in Het Spectrum Hospice De Patio zijn een onmisbare schakel in de zorg voor degenen die er verblijven. Om het team te versterken zoekt Het Spectrum nieuwe vrijwilligers. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de vrijwilligersvacature op de website voor een kennismakingsgesprek.

De mensen die verblijven in Hospice De Patio verkeren in hun laatste levensfase. De vrijwilligers zorgen voor persoonlijke aandacht en voor een comfortabel verblijf. Ze voeren allerlei hand- en spandiensten uit, serveren maaltijden, schenken koffie en thee en maken – indien gewenst – een praatje.

Belangstelling

Wie belangstelling heeft, hoeft geen zorgervaring te hebben, want alles wat je gaat doen, kun je leren. De medische zorg verleent het Team Hospice.

Vrijwilligers draaien, voornamelijk in duo, eenmaal per week een dienst van 4 uur (ochtend, middag of avond), eenmaal per maand een dag in het weekeinde en eenmaal per jaar een feestdag.

Voorbereiding

Voordat vrijwilligers aan de slag gaan, volgen ze een introductiecursus en lopen enkele keren met een andere vrijwilliger mee om het werk te leren. Het is tevens mogelijk allerlei passende scholing, workshops en cursussen te volgen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met de coördinator van Hospice De Patio, Jolanda Bosman. Zij is bereikbaar via 078 648 24 42 en via hospicedepatio@hetspectrum.nl. Aanmelden is mogelijk via www.hetspectrum.nl

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Tienduizenden handtekeningen onder oproep ‘Stop PFAS’

DORDRECHT – Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering in het Stadhuis nam wethouder Tanja de Jonge (Duurzaamheid, Klimaat, Energie & Milieu) ruim 30.000 handtekeningen in ontvangst tegen de productie en verspreiding van PFAS. Ze werden overhandigd door een delegatie onder leiding van Joop Keesmaat, voorzitter van de stichting Stop PFAS Stop Chemours. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Rennen voor Stichting voor Sara

DORDRECHT – Een deel van de opbrengst van de Zoomer Wantijrun op woensdagavond 26 juni komt ten goede aan een lokaal goed doel: Stichting voor Sara.

Actueel

Magie op De Sterrekijker

DORDRECHT – Basisschool De Sterrekijker in Sterrenburg bestaat vijftig jaar. Dat wordt een week lang gevierd met allerlei activiteiten. Met de leerlingen, maar ook de ouders en verzorgers zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken en mee te feesten. De aftrap op de school, onderdeel van H3O en inmiddels uitgebreid met peuteropvang en buitenschoolse opvang tot IKC De Sterrekijker, was maandagochtend spectaculair. En magisch. Na een vrolijke, muzikale optocht door de wijk met de fanfare OKK werd er op het schoolplein aan de Boogschutter getoost met kinderchampagne. Daarna was het tijd voor magisch spektakel met niemand minder dan de Super Magic Show van Steven en Jamie Kazan. (Foto’s: Stolk Fotografie)