Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vrijwilligers- Het goede doen in december

December is een feel good maand. Wil je ook het goede doen?

Home-Start waardeert het buitengewoon als je vrijwilliger wordt. Heb je ervaring met opvoeden? Omdat je zelf ouder, inmiddels grootouder bent of bijvoorbeeld les geeft aan kinderen. Wil je je ervaring delen met andere ouders? Heel graag! Ouders zijn blij met jouw luisterend oor, steuntje in de rug en tips over opvoeden. Op naar een sfeervolle decembermaand.

Home-Start Dordrecht is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Meld je snel, dan kun je in januari al meedoen aan een training voor nieuwe vrijwilligers. Voor een informatief gesprek kun je contact opnemen met Geja Platerink, tel.06-20499942  of [email protected]

Opvoeden? Je staat er niet alleen voor!

Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Dordt Verbeeldt

DORDRECHT – Wat betekent Dordrecht voor jou? En hoe zou je het gevoel van onze stad verbeelden? Deze vraag stelde SBK aan 36 Dordtse kunstenaars. De kunstwerken die hieruit voortvloeien, van figuratief tot abstract, van klei tot verf en van video tot fotografie, zijn tijdens Dordt Verbeeldt van 19 september tot en met 21 november gratis te bewonderen in SBK en het Magazijn. We lichten er wekelijks één uit. Deze week: Rinus Blommaert.

Actueel

Kinderen kijken met HBO Kids naar de toekomst

DORDRECHT – Naast verschillende inspiratiebijeenkomsten in de stad heeft HBO Drechtsteden in samenwerking met Kunstmin, Bibliotheek AanZet en Dordrecht Marketing & Partners een serie colleges opgezet voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool: HBO Kids. De colleges laten kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met interessante wetenschappelijke thema’s. De onderwerpen zijn heel herkenbaar en kinderen leren op deze manier beter hoe onderzoek kan bijdragen aan de wereld om ons heen. Op woensdagmiddag 13 oktober vond de tweede editie van HBO Kids plaats met als thema ‘Het leven van kinderen in de toekomst’.

Cultuur

Patriciërshuis breidt uit met kleding uit Franse Tijd

DORDRECHT – In het Dordts Patriciërshuis aan de Wolwevershaven kunnen bezoekers ervaren hoe vermogende mensen leefden tussen 1780 en 1815. Op het wensenlijstje staat nu om ook de kleding uit die tijd te presenteren.