Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vrijwilligers- Het goede doen in december

December is een feel good maand. Wil je ook het goede doen?

Home-Start waardeert het buitengewoon als je vrijwilliger wordt. Heb je ervaring met opvoeden? Omdat je zelf ouder, inmiddels grootouder bent of bijvoorbeeld les geeft aan kinderen. Wil je je ervaring delen met andere ouders? Heel graag! Ouders zijn blij met jouw luisterend oor, steuntje in de rug en tips over opvoeden. Op naar een sfeervolle decembermaand.

Home-Start Dordrecht is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Meld je snel, dan kun je in januari al meedoen aan een training voor nieuwe vrijwilligers. Voor een informatief gesprek kun je contact opnemen met Geja Platerink, tel.06-20499942  of g.platerink@humanitas.nl

Opvoeden? Je staat er niet alleen voor!

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

De Groene Agenda van maart

Schapen en lammetjes langs de Polder Oudendijk

DORDRECHT  – Ga met de ‘groene clubs van Dordrecht’ mee de natuur in en geniet van …

Actueel

Gemeente laat bestrating ‘retexen’

DORDRECHT – De gemeente laat de complete bestrating van het Bagijnhof én de Visstraat ‘retexen’. Zo heet de speciale methode waarbij de ‘micro- en macrostructuur van de deklaag wordt verbeterd zodat de stroefheid wordt verhoogd’. Aanleiding was dat afgelopen najaar na wat regenbuien verschillende fietsers en voetgangers in de straat onderuit gingen door gladheid. De gemeente zette zelfs handhavers in om mensen te waarschuwen. Er volgde onderzoek naar de oorzaak van de gladheid en er werden proefjes gedaan met methodes om het natuursteen op te ruwen. (Foto: Stolk Fotografie)

Actueel

Halvering budget voor bomenonderhoud

DORDRECHT – Minder onderhoud aan bomen, waardoor zieke bomen eerder gekapt zullen moeten worden. Dat is het gevolg van het huidig voorgestelde Bomenprogramma, dat de gemeenteraad op dinsdag 12 maart vaststelt voor de komende jaren.