Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Weizigt serveert de dieren een heuse sterrenlunch!

Begin oktober is het weer zover:                                                                                                      Wereld Dierendag! Sinds 1930 vieren we Dierendag in Nederland, de dag waarop we onze (huis)dieren extra verwennen. En hoewel de dieren op Stadsboerderij Weizigt natuurlijk elke dag al verwend worden met aandacht en knuffels van onze bezoekers, vinden wij dat ook zij op Dierendag extra in het zonnetje gezet mogen worden! Maar daar hebben we jouw hulp hard bij nodig!

We gaan de dieren namelijk verwennen met een heuse dierenlunch, compleet met gedekte tafels! Je kan jouw lievelingsdier daarnaast extra verwennen met een mooie tekening en we sluiten de middag af met een ‘beestachtig leuke dierenquiz’!

Wij vieren dit jaar Dierendag op woensdag 3 oktober (de dieren hebben tenslotte geen kalender!) van 13.00 uur tot 16.00 uur op onze Stadsboerderij.

Kom je ons helpen?

Doe ook mee!

Je hoeft je voor de activiteiten op Dierendag niet aan te melden, iedereen is van harte welkom! We verzamelen woensdag 3 oktober om 13.00 uur op Stadsboerderij Weizigt en om 13.30 uur gaan we aan de slag!

Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Filmpanel ervaart ‘ultieme ULTRA-filmbeleving’

DORDRECHT – Wekelijks een recensie van de nieuwste filmrelease(s). Bioscoop Kinepolis maakt het mogelijk door het Dordt Centraal Filmpanel uit te nodigen voor de (voor)premières. Niet elke film wordt uitgebracht in het Laser ULTRA- format, maar de grote titels die visueel en qua geluid extra willen imponeren wel. Recente Laser ULTRA-hits zijn Bohemian Rhapsody, Aquaman en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Een nog intensere filmbeleving dankzij de installatie van de beste 4K Barco-laserprojector die voor een megascherp beeldkwaliteit zorgt. In combinatie met het Dolby Atmos-geluid moet het tot de meest ultieme filmbeleving ooit leiden, aldus Kinepolis. Alita: Battle Angel is de eerste film die in de zogenaamde Laser ULTRA zaal van de bioscoop draait. Het filmpanel gaat graag in op de uitnodiging de première van deze nieuwe spectaculaire sciencefictionfilm bij te wonen. Hoe dat uitpakte?

Actueel

Kaartverkoop Matthäus Passion Wilhelminakerk gestart

DORDRECHT – Dordtissimo presenteert zaterdag 2 maart de Matthäus Passion in de Wilhelminakerk aan de Blekersdijk 41. De kaartverkoop in inmiddels van start gegaan.

Actueel

Dordt in Beeld Uitgelicht: oprukkende stadsgrenzen

DORDRECHT – Iedere laatste vrijdag van de maand lichtten Bram en Ria van Broekhoven één of twee historische foto’s of ansichtkaarten van Dordrecht uit hun collectie en vertellen er hun verhaal bij. Deze maand over volgebouwde en open polders.