Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Weizigt serveert de dieren een heuse sterrenlunch!

Begin oktober is het weer zover:                                                                                                      Wereld Dierendag! Sinds 1930 vieren we Dierendag in Nederland, de dag waarop we onze (huis)dieren extra verwennen. En hoewel de dieren op Stadsboerderij Weizigt natuurlijk elke dag al verwend worden met aandacht en knuffels van onze bezoekers, vinden wij dat ook zij op Dierendag extra in het zonnetje gezet mogen worden! Maar daar hebben we jouw hulp hard bij nodig!

We gaan de dieren namelijk verwennen met een heuse dierenlunch, compleet met gedekte tafels! Je kan jouw lievelingsdier daarnaast extra verwennen met een mooie tekening en we sluiten de middag af met een ‘beestachtig leuke dierenquiz’!

Wij vieren dit jaar Dierendag op woensdag 3 oktober (de dieren hebben tenslotte geen kalender!) van 13.00 uur tot 16.00 uur op onze Stadsboerderij.

Kom je ons helpen?

Doe ook mee!

Je hoeft je voor de activiteiten op Dierendag niet aan te melden, iedereen is van harte welkom! We verzamelen woensdag 3 oktober om 13.00 uur op Stadsboerderij Weizigt en om 13.30 uur gaan we aan de slag!

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Voor de vierde maal Badderen in de Binnenstad

DORDRECHT – Zwijndrechtenaar René Kerkhoven organiseert dinsdag 25 juni voor de vierde keer het mini-evenement Badderen in de Binnenstad. “Een aantal gelijkgestemde volwassen zotten viert het begin van de zomer door in ludieke outfits te badderen in de fontein op het Statenplein in Dordrecht.” Meedoen? Het begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een half uur. Na afloop wordt er nageborreld op een terras in de buurt. Let op: het is bedoeld voor volwassenen! Aanmelden graag via m.kerkhoven4@gmail.com.

Cultuur

Engels meesterwerk toegevoegd aan collectie Dordrechts Museum

DORDRECHT – Dankzij financiële steun van de Vereniging Rembrandt, het Mondriaan Fonds, de Bedrijfsvrienden van het Dordrechts Museum en vele particuliere donateurs heeft het Dordrechts Museum een bijzonder werk van de Engelse schilder Thomas Gainsborough kunnen verwerven. Hiermee wordt een internationaal topstuk aan de collectie Nederland toegevoegd.
Thomas Gainsborough (Sudbury 1727-1788 Londen) behoort tot de meest succesvolle Engelse kunstenaars, maar is in ons land nauwelijks te zien.

Actueel

Welkom op de Zomerkermis!

DORDRECHT – Mooier dan ooit. Dat wordt de kermis dit jaar. Dat stellen kermismeesters Ruud de Dreu en Angela Kooijman. Er is een vernieuwingsslag gemaakt. De oude, vertrouwde familiekermis is uitgebreid met nieuwe elementen en een boost is er voor het festivalterrein. De kermis op de Spuiboulevard wordt extra ‘afgeschermd’, zonder afbreuk te doen aan het open karakter, voor een optimale beleving. Een pretpark in eigen stad. Welkom op de Zomerkermis! Lees alles over het evenement in de speciale kermisbijlage in de woensdageditie van Dordt Centraal!