Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Weizigt serveert de dieren een heuse sterrenlunch!

Begin oktober is het weer zover:                                                                                                      Wereld Dierendag! Sinds 1930 vieren we Dierendag in Nederland, de dag waarop we onze (huis)dieren extra verwennen. En hoewel de dieren op Stadsboerderij Weizigt natuurlijk elke dag al verwend worden met aandacht en knuffels van onze bezoekers, vinden wij dat ook zij op Dierendag extra in het zonnetje gezet mogen worden! Maar daar hebben we jouw hulp hard bij nodig!

We gaan de dieren namelijk verwennen met een heuse dierenlunch, compleet met gedekte tafels! Je kan jouw lievelingsdier daarnaast extra verwennen met een mooie tekening en we sluiten de middag af met een ‘beestachtig leuke dierenquiz’!

Wij vieren dit jaar Dierendag op woensdag 3 oktober (de dieren hebben tenslotte geen kalender!) van 13.00 uur tot 16.00 uur op onze Stadsboerderij.

Kom je ons helpen?

Doe ook mee!

Je hoeft je voor de activiteiten op Dierendag niet aan te melden, iedereen is van harte welkom! We verzamelen woensdag 3 oktober om 13.00 uur op Stadsboerderij Weizigt en om 13.30 uur gaan we aan de slag!

Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Kersteditie salsafeest

DORDRECHT – Om alvast in de stemming te komen voor de feestdagen organiseert Rincon Cubano op zaterdag 22 december een gezellig salsafeestje. In deze kersteditie draait alles om ‘de Cuba beleving’. Om dit Cubagevoel te ervaren geeft Ulises Cobas drie workshops met bijzondere elementen van de Cubaanse Salsa, Son en Casino Rueda. Start van het salsafeest, in Café de Blokkies aan de Dubbeldamseweg Zuid 68, om 21.00 uur. DJ Pedro zorgt weer voor een muzikale Cubaanse sfeer. De entree bedraagt 5 euro. Ook salsa leren? In januari starten de nieuwe cursussen. Iedereen is welkom tijdens de open lessen op woensdag 9 januari van 20.00 tot 21.00 uur en op vrijdag 11 januari van 20.30 tot 21.30uur in Café Merz.

Actueel

Agenten rennen berovers eruit

DORDRECHT – Een bewoner van de Zuidendijk kreeg vrijdagavond een vuurwapen op zich gericht, omdat twee mannen het op zijn camera gemunt hadden.
De man was bijna thuis toen hij net voor zijn woning werd beroofd. Met zijn camera gingen de daders er als een haas vandoor.

Actueel

VIDEO: Drukte op kerstmarkt

DORDRECHT – Een koude maar gezellige eerste drukke dag laat de organisatie van de kerstmarkt weten. Vrijdag was een succes en de Christmas Sing-A-Long trok weer veel publiek. Vandaag is de kerstmarkt open tot 21.00 uur. Bij de Houttuinen kun je op de foto met de kerstman. Morgen is de kerstmarkt toegankelijk van 11.00 tot 18.00 uur.