Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Lezersfoto: Koereigers op bezoek

DORDRECHT – In de Merwelanden zijn enkele koereigers neergestreken. ‘Vele fotografen komen naar Dordt om het te fotograferen’, schrijft Dolly van Ham, die zelf deze mooie foto maakte. ‘Een lust om te zien’.

Actueel

Politie bekeurt alcoholdrinkers

DORDRECHT – De politie en Handhaving hielden donderdagavond een overlastactie. Alle bekende overlastlocaties in Krispijn, Wielwijk en Crabbehof werden daarbij meegenomen. Tijdens de actie werden zes mensen bekeurd voor het drinken van alcohol in een gebied waar dat niet is toegestaan.

Cultuur

Open Dag ToBe in Energiehuis

DORDRECHT – In het laatste weekend van de zomervakantie is het feest bij ToBe. Op zondag 21 augustus heeft het cultuurcentrum een Open Dag in het Energiehuis aan de Noordendijk 148. Iedereen is welkom om van 10.00 tot 14.00 uur de cursussen dans, muziek, theater en kunst & design gratis uit te proberen. Dit is het moment om te kiezen, want twee weken later beginnen de cursussen.

Actueel

Gewonde bij aanrijding op A15 bij Papendrecht

PAPENDRECHT – Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op de A15 bij Papendrecht, ter hoogte van de afslag naar de N3, is vrijdagavond een bestuurster gewond geraakt. De bestuurder van het andere voertuig zou in slaap zijn gevallen en de auto van de vrouw geraakt hebben. Zij reed tegen de vangrail en werd met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Actueel

Drenkeling blijkt strandbal

DORDRECHT – Flink wat hulpdiensten kwamen vrijdagavond kort na tienen af op de melding van een mogelijke drenkeling in de rivier, ter hoogte van het Groothoofd. Op en onder water en zelfs vanuit de lucht werd gezocht. Na enige tijd bleek het paniek om niets; de melders hadden een strandbal in het water aangezien voor een persoon en de politie- en brandweermensen konden weer vertrekken. De zoekactie trok de nodige publieke belangstelling.