Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Windschade

DORDRECHT – Een windvlaag heeft maandag gezorgd voor schade. De brandweer werd gealarmeerd voor een kapot zonnescherm van een woning aan de Zuidenburg en een boom aan de Ruys De Beerenbrouckweg. De vertrouwde hoogwerker van de Dordtse brandweer is de komende zes weken in reparatie en wordt vervangen door een kleiner model.

Actueel

Mattie Valk verteller Passion4kids in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Mattie Valk, dj bij Qmusic, heeft dit jaar de rol van verteller bij Passion4kids van PIT kinderopvang & onderwijs. “Ik heb het filmpje van de vorige editie gezien en was enorm onder de indruk. Het is een prachtig project dat staat als een huis.” Het evenement vindt op woensdag 17 april in Zwijndrecht.

Actueel

Hulpdiensten rukken uit voor loze melding

ZWIJNDRECHT – De brandweer in Zwijndrecht werd maandagmorgen gealarmeerd voor een brand in een flatwoning op de 8ste etage aan
de Eemstein in Zwijndrecht. Ook de politie kwam massaal ter plaatse omdat het een seniorenflat betrof. Uiteindelijk bleek het niet te gaan om een brand, maar om het testen van het rookalarm. Een bewoner had rook gezien en dacht aan een echte brand. De hulpdiensten waren niet ingelicht over deze test/oefening.

Cultuur

Boekpresentatie in Onderwijsmuseum

DORDRECHT – In het Onderwijsmuseum wordt donderdag 28 maart de boekpresentatie ‘Hitlers jongste hoop, Nazipropaganda voor de jeugd’ van auteur Gerard Groeneveld gehouden. Belangstellenden zijn welkom. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Chris van der Heijden, historicus en publicist, die daarop het woord zal nemen. Net als Saskia de Bodt, bijzonder hoogleraar Illustratie aan de Universiteit van Amsterdam. De boekpresentatie is vanaf 16.30 uur in het Onderwijsmuseum aan de Burgemeester de Raadtsingel 97. Na afloop is er gelegenheid om het boek aan te schaffen. De toegang is vrij, wél vooraf aanmelden. Dat kan via promotie@vantilt.nl.

Actueel

Schooljeugd plant honderden bomen in De Elzen

DORDRECHT – Op de jaarlijkse Boomfeestdag ging het planten van bomen in De Elzen niet door vanwege het slechte weer. Vanmorgen hebben de leerlingen van christelijke basisschool Het Kristal uit Sterrenburg een nieuwe poging gedaan en die is wel geslaagd.